Beste leden,

Afgelopen maand zijn er verschillende spar-sessies gehouden voor de wedstrijd sectie van Pelargos. Ook aankomende maanden zullen er verschillende sparren en (Jaja) ook wedstrijden op onze mooie WAB! Aan het einde van dit bericht vinden jullie het schema voor de wedstro’s tot aan het einde van die seizoen.

Nu kan ik natuurlijk heel veel vertellen over de sparren, maar wie kan dit zou beter dan Isa en Carlijn uit de altijd gemotiveerde OJD!

Sinds vorige maand doet de wedstrijdsectie elke twee weken op zaterdagochtend een 2k spar. Ook wij als OJD doen hier aan mee. Een goed moment om onze krachten te meten en om zoveel mogelijk alternatieve wedstrijdervaring op te doen voor als het straks wél weer mag!

Dit weekend was er naast de 2k spar op zaterdagochtend, ook een DDS trial van 4 km op zondagochtend. Door een hardnekkig overbelast spiertje in de rug kon Carlijn helaas niet meesparren dit weekend. Op zaterdagochtend startte Isa daarom in de skiff in een time trial tegen de EJD en EJZ. Ze startte als eerste weg, voor de eerstejaars dames acht. De race verliep niet helemaal zoals gehoopt, zonder die trouwe ploeggenoot op boeg liep het toch allemaal net wat stroef. Gelukkig was er zondagochtend nog een herkansing! Als enige damesskiff van pela startte Isa achter zo’n 13 veteranen mannen skiffs de 4km time trial. Het werd een heuse slalomrace waarbij ze elke kilometer één skiffeur voorbij roeide. Met een mooie tweede plaats als eindresultaat. In de middag werden de beentjes nog even losgeroeid in de dubbeltwee. Ook hier was er sprake van een slalom maar dit keer om een stoet pleziervaart bootjes heen die deze zonnige zondagmiddag als uitgelezen kans zagen om lekker te cruisen op de Vliet.

Nu Carlijn weer herstellende is maken we ons klaar voor het laatste maandje van het seizoen. Volgens het laatste nieuws wachten ons nog 3 wedstrijden! Iets waar we al die tijd naar uit hebben gekeken: het kleine stipje op de horizon waar we inmiddels al bijna twee jaar voor aan het trainen zijn. We hebben er lang op moeten wachten, want na twee jaar 7-9 keer per week samen trainen hebben we nog maar één wedstrijd op de teller staan. De Hel van het Noorden in november 2019.

Ook wij hebben zo af en toe onze dipjes en vragen ons regelmatig af waar we het allemaal nog voor doen. Maar als we dan op een vroege, windstille ochtend ons bootje in de Vliet leggen en voor alle drukte in het zonnetje over het spiegelgladde water vliegen zijn we weer als een kind zo blij. De kleine geluksmomentjes maken het allemaal de moeite waard. En de progressie die we nog steeds elke training maken, maakt dat we niet kunnen wachten om ons te bewijzen op de eerstvolgende wedstrijd die komen gaat. Wat voor ons hopelijk het NK groot zal zijn in de dubbeltwee over zo’n 4 weken (26, 27 juni).

We wensen alle fanatiekelingen die met ons nog steeds hard aan het trainen zijn heel veel succes de laatste weekjes! Nog even vol gas er op, want wat is er mooier dan na anderhalf jaar zonder wedstrijden eindelijk te kunnen laten zien wat we als kleine Haagse vereniging in huis hebben! Lets make Pelargos great again💪

Tot op het water.

Liefs de eaulijke tweeling

 

Al komt het einde van het seizoen al angstaanjagend dichtbij, staan er nog wel heel wat leuke spar-sessies en wedstrijden op de planning! Hierbij een overzicht hiervan:

DatumWedstrijd
11-06Spar op de vliet
19-06
26/27-06Traika WAB + NK groot
02-07
03-07NSRF slot+ uittraining (mogelijk)
04-07NSRF slot+ uittraining
10/11-07ZRB
17/18-07ARB

 

Houd dus deze wedstrijden goed in de gaten en laten we het einde van het seizoen nog mooi met elkaar afsluiten!