Pelargos wint de Varsi…! Nee, helaas, geen overwinning van de Varsity voor ons dit weekend. Maar… onze ploegen hebben wel hele mooie prestaties neergezet op het onstuimige water van het Amsterdam-Rijnkanaal! Zo onstuimig zelfs, dat alle voorwedstrijden zijn omgezet naar time-trials om geen voordeelsbaan te hebben. 

De eerstejaars competitieroeiers mochten V-day aftrappen! De Telaga Toengal werd als eerste van de bowa afgetild (met dank aan enkele van de wedstrijdsectie, dat ding is niet te tillen zo zwaar) en in een rap tempo opgeriggerd door de dames van de Browers. Hoewel de meiden nog niet eerder in de boot hadden gezeten, stapten ze dapper in. De wind was hard en guur, en het was een barre strijd om überhaupt al bij de start te komen! Gelukkig waren ze op tijd en mochten ze na een tijdje ronddobberen in de wind van start. De meiden hebben echt álles eruit getrapt – en dat was te zien op de verbeten gezichten. Ze hebben een stevige tijd neergezet, waarvoor complimenten, dames! Met 11:00,97 zijn ze 14 van de 18 geworden, wat he-le-maal niet slecht is!    

Vervolgens was het aan de EJD om weg te zetten van de start. Met een vlotte start kwamen ze in een lekker ritme om de 2000m vol te houden. Het waren goede technische halen die ze wisten vol te houden, met een erg krachtige eindsprint om alle toeschouwers te laten zien waar ze van gemaakt zijn. Helaas geen A-finale voor deze dames, maar wel een mooie dag op de Varsity om op terug te kijken. 

Dan de EJLD, dit keer met Senne in de boot, die krachtig startte om Gyas achter zich te houden. Na de eerste 1000m die heel soepel zijn verlopen, ging het even mis bij de dames. Fleur schoot van haar zitje af en kreeg ‘m niet meer terug, waardoor de boot stil kwam te liggen. Met de spanning van Gyas die steeds dichterbij kwam, lukte het de meiden om het weer op te pakken en die achterstand met elke haal te verkleinen. De meiden wisten uiteindelijk eerder dan de dames uit Groningen over de finish te vliegen. 

Aan het begin van de middag mochten de heren dan eindelijk van start. Nadat we ongeveer een half uur met die loodzware boot aan het wachten waren, konden ze eindelijk vlotten. De boot bestond uit een combinatie van Paaldansers x Lentebak. De heren hadden het geluk dat er een zonnetje scheen en het een stuk prettiger was. Helaas hadden ze wel wat pech – er is links en rechts wel een klein snoekje gevallen. De heren herpakten zich iedere keer weer wel sterk. De heren eindigden als 15e met een tijd van 11:08,95. 

Inmiddels ligt de Telaga Toengal weer op zijn oude vertrouwde plekje in de loods, waar hij over 49 weken weer uit wordt getrokken om weer door nieuwe fanatieke eerstejaars competitieroeiers begieterd te worden. Het OV4+ veld blijft een prachtig veld om te zien waar onze Telaga hopelijk nog jaaaaaren mag blijven shinen!

Dan tot slot de EJZ, die hun voorwedstrijd pas na de scheepsvaarpauze in de middag mochten starten. En wat een wedstrijd was dat, verbeten koppies met samengeknepen ogen door de zon, maar hard trappen deden ze goed. Bij de voorwedstrijd zijn ze precies 6e geworden, wat ze een mooi plekje gaf in de A-finale. Deze finale roeiden ze tegen een aantal middengroep boten die hoopten makkelijk beginneling af te gaan, maar ook tegen de Nereus 4+ waarmee ze in het klassement strijden. Ook hier wisten ze met hun krachtige halen een mooie 4e plek af te dwingen, met twee middengroep bootjes en één eerstejaars bootje boven ze. Dat is weer tweede van de klassementsboten, waarmee ze nog steeds eerste in het Eerstejaars Klassement staan! 

Veld Ploeg Wie Tijd Uitslag 
DOv4+ Browers Cathelijne de Groot, Anouk Boender, Iris Schijvens, Julia Sztaborowska, st: Maud Stamsnijder 11:00,97 14e 
DB4+ EJD’23 Christa Anker, Maria Hoendernis, Emma Fraterman, Vera Timmermans, st: Demi Hanemaaier 08:04,81 13e 
LDB4* EJLD’23 Senne Spaan, Fleur van Dam, Lynn Buningh, Anna Glendenning, st: Carlijn Reij 08:03,49 14e 
HOv4+ Paaldansers Malte Nielsen, Stijn Westerhof, Max Robijn, Teun van Essen, st: Fleur Kortstee 11:08,95 15e 
HB4+ EJZ’23 Daniël Kruk, Jurgen Otten, Melle Wanders, Thijs van ‘t Schip, st: Kelly Ville 07:07,29 3e 
Finale  
HB4+ EJZ’23 Daniël Kruk, Jurgen Otten, Melle Wanders, Thijs van ‘t Schip, st: Kelly Ville 07:39,75 4e