Ellendig vroeg zitten wij in de trein richting Houten, eenmaal aangekomen op het Varsity terrein schijnt het zonnetje al, oftewel: de perfecte start van de wedstrijd! Het contrast is groot, waar de sjaarsen met 8 man sterk de eerste overnaedsche boten uit de BoWa’s halen, worden daarnaast de gloednieuwe Empachers uitgepakt voor de hoofdnummers.  

De wedstrijd wordt afgetrapt door de dames overnaedsche 4+, waar de dollen amper dichtgaan en er tot het laatste moment van vlotten nog wordt gesleuteld door de commissaris materiaal. De stuur was niemand minder dan onze penningmeester, en samen met de dames van Bootylicious hebben zij –ondanks een snoek- een mooie 14e plek behaald.  

Vervolgens was het aan de EJD 8+, waarbij enkel de nummer 1 & 2 van elke voorwedstrijd naar de finale zou gaan. De dames startte goed weg, en konden dit ook goed volhouden. Helaas kwam er onrust toen niet elke ploeg meer goed in de eigen baan lag, waardoor de focus wegebde. Toch hebben de dames een mooie tijd neergezet en mogen zij trots zijn over hoe zij de wedstrijd hebben geroeid.  

Vlak daarop volgde de EJZ 4+, zij kwamen als vierde uit de start en hadden niet gehoord van opgeven. Na circa 1000m zetten ze een tandje bij, waardoor ze Gyas nog voorbij wisten te gaan. Met een derde plek in de voorwedstrijd, wisten zij 5 klassementspunten te pakken. Hierdoor staan de heren en dame nu op een zesde plek in het klassement, zou de Koninklijke Holland Beker dit jaar weer gestart worden door de EJZ?  

Na een korte pauze waar er genoten werd van de zon, was het tijd voor de heren overnaedsche 4+. Er werd al veel gepraat over de A-finale, zo zou een van de roeiers een tattoo zetten als zij deze wisten te behalen, en zou onze CompoCom een 22laagse taart bakken als zij wisten te taarten. Gelukkig voor Victor en Fynn werd het geen A-finale voor deze mannen, en konden zij met een tevreden 12e plek de boot afriggeren.  

Tot slot was het de beurt aan Laura, die samen met Leonoor onder de vlag van Proteus-Eretes startte. De meiden hadden besloten om in het Dames Gevorderde 2x te starten, dit keer dus niet inwegen en later op de dag starten. In de voorwedstrijd behaalde de meiden een eerste plek, waardoor ze de A-finale bereikte. Met een snelle start en geen moment van inkakken, wisten de meiden met een voorsprong van 6 seconden(!) ook in de finale de eerste plek te bemachtigen! Laura is hierdoor beginneling-af gegaan, en dat op de Varsity! Geen uitdaging lijkt te gek voor dit duo, op naar de eerste klassementswedstrijd!  

 

Pelargos wint de Varsity!