Nou wat een wedstrijd was de Tromp zeg, van in de stromende regen boten opriggeren tot zonder jas in het zonnetje meefietsen. Het was een ervaring, voor zowel de roeiers als de coaches. Een wedstrijd van 5,2 kilometer over het Hilversums Kanaal met eerstejaars middengroepers, bondsroeiers en zelfs olympiërs. Een wedstrijd waarbij wel 733 boten zijn gestart. 

Een wedstrijd wat voor velen een meetmoment is in meerdere vormen. Het was voor sommigen de laatste kans om mee te kunnen doen aan de bondstrials in januari om in het team voor de Olympische Spelen in Parijs 2024 te komen. Voor anderen was het een kans om te laten zien dat ze het verdienden om in de middengroep selectie van hun vereniging mee te mogen draaien. Voor ons was het een stuk persoonlijker meetmoment met twee kanten: aan de ene kant een mooie kans om te kijken hoe de roeiers in het veld liggen (al is dat niet helemaal vergelijkbaar door alle bondsroeiers en olympiers). Aan de andere kant een goed moment om jezelf te toetsen in de skiff of dubbeltwee op zo’n lange afstand. 

Appeltaart met Slagroom 

Ondanks dat er niet getaart wordt op een wedstrijd zoals de Tromp, toch wordt er genoten van de (appel)taart die er verkocht wordt. Om Stijn te quoten: “burgerwedstrijden hebben gewoon altijd heel goed eten”, daarom was een stuk taart na de wedstrijd ook een must. En wat beviel het goed, op zaterdag een stukje appeltaart met slagroom en warme chocomel en op zondag een stuk appeltaart met slagroom én een 0.0 om van te genieten. 

Zaterdag 

Op de zaterdag was het aan Laura en Lola om in het D2x veld te starten, met eerst een lang stuk oproeien (de hele 5,2k + wat extra) en vervolgens tussen 124 andere boten te moeten starten. Bij het oproeien hebben ze de pony waar de Skadi roeiers vorig jaar goed contact mee hadden (zie de Knorsity instagram pagina) zelfs gespot. Met een vlotte start en een krachtige wedstrijd zijn deze meiden 24e in hun veld geworden met een tijd van 22:39.9. Voor hen was het de eerste wedstrijd in de 2x met een resultaat om trots op te zijn. 

Zondag 

Op zondag was het aan Lise en Mayon om te laten zien wat ze kunnen. Zij zijn in het D1x veld gestart samen met 62 andere skiffjes. Ze hadden dan ook het moeilijkste veld te pakken met alle bondsroeiers en olympiërs. Aan de andere kant is dit ook wel iets waar ze mee kunnen pronken, ze hebben gewoon in hetzelfde veld als olympiërs geroeid, dat kan niet zomaar iedereen zeggen. Lise is gefinisht als 62e met een tijd van 25:24.8 en Mayon is vlak daarna gefinisht als 63e met een tijd van 26:17.3. 

Het Hilversums Kanaal 

Dan nog een klein stukje over het mee fietsen, want de hele wedstrijd was al een ervaring ansich (kijk maar naar de roeiers die zo’n lang eind hebben gestreden), maar ook het fietsen langs de kant was een ervaring. De roeiers van HRV Cornelis Tromp hebben prachtig water om op te roeien, een lang en relatief recht stuk kanaal, goed beschut tussen bomen en struiken waardoor wind geen grote rol speelt en koeien die aan de kant de roeiers goed inspecteren. Voor coaches is het echter een ander verhaal, het fietspad is namelijk aan de andere kant en de paar punten waar je de roeiers echt goed kan zien, en dus vanaf de kant kan coachen, is bij de twee bruggen. Hier is het chaos en niet altijd even veilig, want geen enkele coach heeft zin om op het eindeloos durende stoplicht te wachten dus door rood fietsen tussen alle hard-rijdende auto’s door is een vereiste. 

Al met al was het een gave eerste wedstrijd met mooie prestaties van onze middengroep waar we trots op kunnen zijn!

Veld Roeiers Tijd Uitslag 
D2x Laura en Lola 22:39.9 24e 
D1x Lise 25:24.8 62e 
D1x Mayon 26:17.3 63e 

 

Volgende week is het tijd voor de Army Regatta, die wordt gestart door Mayon, Laura en Lola in dezelfde opstellingen. Dit is ook een speciale wedstrijd, dus kijk maar vast uit naar de volgende voorbeschouwing hiervan!