Afgelopen weekend vonden de 33e Tromp Boat Races bij Roeivereniging Cornelis Tromp in Hilversum plaats. Het was een mooie editie met super vlak water en een zonnetje! Er hebben dit weekend ruim 780 ploegen gestart uit heel roeiend Nederland. En de wedstrijd over 5250 meter wordt vaak gezien als eerste wedstrijd van de ouderejaars wedstrijdroeiers. Vandaar dat tweedejaars zwaar (TJZ) en de middengroep dames (MGD) op zondag van de partij waren!

Op de zondagochtend mocht de MGD zich als eerst om 8:00 melden waarna snel de boten opgeriggerd werden. Daarna kon het dan echt beginnen! De dames hadden inmiddels nog maar een half uur om de volledige 5250 meter op te roeien naar de start. Na een hele tijd te hebben gewacht voor de start mocht Robin eerst weg starten een paar minuten later mocht Carlijn weg en helemaal achteraan in het veld startte Lianne als derde weg. Het was een lange en zware race met naast mooi water veel andere bootjes en bruggen.

Carlijn kwam binnen met een tijd van 23:34,5 dit heeft haar naar een 22e plaats gebracht. Hierna kwam Robin binnen met een tijd van 25:32.0 wat erg knap is voor een eerste wedstrijd in de skiff deze race heeft haar toch een 56e plaats bezorgt! Hierna kwam Lianne binnen met een tijd van 25:00,3 dit is en 50e plaats. Lianne heeft deze race een knappe strijd geleverd omdat ze het op de helft van de race al erg zwaar had, dit maakt het skiffen er niet makkelijker op. Maar met een hoop doorzettingsvermogen heeft Lianne toch haar race knap uitgevaren!!

In het tweede blok was het de beurt aan de mannen van tweedejaars zwaar. Ze hebben de afgelopen weken hard getraind in de Quattrow om zich voor te bereiden op deze eerste wedstrijd van het seizoen. De heren zijn helemaal aan het begin van het blok weg gestart achter een Argo 4+ en voor een snelle Proteus 4+. De heren zijn met Lisa Frima als stuur hard weggestart en hebben een goede race gevaren. Met Bas op slag, Thijs op boeg en Jannick en Floris in het middenschip was er rust in de boot en zijn de benen er goed onder gezet. De mannen zijn met een tijd van 20:16,4 als 28e geëindigd.

Na de wedstrijden kwam het belangrijkste gedeelte van de Tromp Boat Races en dat is de appeltaart met slagroom waar de Tromp om bekend staat. Dit kon natuurlijk niet overgeslagen worden!!

Al met al een mooie wedstrijddag in Hilversum met mooie resultaten! Ik ben trots op iedereen die heeft gestart en hoop dat er nog veel van dit soort wedstrijd weekenden komen!