Afgelopen week is de wedstrijdselectie samen met de mannen van de Club8+ op trainingskamp afgereisd naar het zuiden. Dit keer geen Delft-zuid, er is zelfs een landsgrens gepasseerd naar het zonnige Gent. Dit weekend begon vrijdagmiddag al met de eerste haaltjes over de mooie racebaan vlak naast het centrum van Gent. Waarna de nodige reserves weer zijn aangevuld met zelfgebouwde pasta’s! Er werd overnacht boven de Koninklijke Roeivereniging van Gent die naast de baan gelegen is.

Zaterdagochtend werden er eerst weer de nodige calorieën gegeten aan het ontbijtbuffet! Hierna ging de wedstrijdselectie als eerst en later ook de Club8+ het water op voor een leuke startjestraining. Na een succesvolle ochtendtraining in het Belgische zonnetje was het tijd voor een picknick-lunch aan het water. In de middag stond er voor EJD en MGD een 3x 1000m sparsessie op het programma. Na een intensieve sparcessie was er tijd om heel even te chillen, waarna naar het centrum van Gent is gewandeld. In het centrum is met de hele groep onbeperkt sparerips en gepofte aardappelen gegeten bij Amadeus. Waarna de coaches het centrum nog wat verder hebben verkend en de roeiers lekker hun stapelbed in zijn gegaan.

Op zondag stonden er voor alle roeiers weer een tweetal trainingen op het programma! In de ochtend voor de ploegen een technische training. Waarna in de middag een 2x 1500m sparsessie met EJD 8+, MGD 1x, MGD 1x, MGD 2x en Club8+ gevaren is. In deze zware sparsessie aan het eind van het weekend is wederom laten zien hoe goed de ploeg ervoor staan en welke stappen dit weekend gezet zijn!!

Het was een lang en zwaar weekend voor alle aanwezigen maar wat zijn er veel stappen gezet!! Ik ben trots op de roeiers maar ook zeker op de coaches die dit weekend hun ploegen naar een hoger niveau hebben gebracht! Ik kijk met veel plezier terug op een topweekend dat zeker voor herhaling vatbaar is, en heb erg veel zin in het kortebaan seizoen. Op naar de Varsity!!