Afgelopen zaterdag was het zover. Alle competitieroeiers zijn afgereisd naar het verre Nijmegen. Voor de meeste roeiers was het de eerste keer dat zij een echte 2k wedstrijd gingen roeien. In de ochtend gingen alle ploegen hun 2k varen en daarna was het tijd voor de 500 meter.

Als eerste was het de beurt aan Les Etrangers. Ze kwamen goed uit de start en zijn uiteindelijk als 3de geëindigd in poule 1. Op basis daarvan werd er geloot voor de 500 meter. Daar zijn ze uiteindelijk 11e geworden. Al met al een hele goede prestatie. Dit betekent ook dat zij echt in de top mee varen van competitie roeiend Nederland, iets om ontzettend trots op te zijn.

Hierna was het de beurt aan de drie Pelargos damesploegen in poule 2 om de 2k te roeien. Borrelbootje en de Klooievaars kwamen goed mee met de middenmoot en zijn respectievelijk 15de en 13de geworden. Imperium Lucius heeft hun 2k ontzettend geknald en zijn met een ruime voorsprong met de snelste tijd over de finish gekomen. Ontzettend goed! Later op de middag moesten de dames ook een 500 meter roeien en ondanks het super warme weer hebben ze het heel goed gedaan. De Klooievaars hadden de 6de tijd, Imperium Lucius de 5de en Borrelbootje had de snelste tijd en werd eerste in hun poule. Ontzettend leuk om te zien dat alle drie de ploegen in de top 6 stonden voor de 500 meter.

Louter Palen heeft het ook ontzettend goed gedaan en zijn zelfs 1ste geworden tijdens hun 2k in poule 2. Een paar uur later was het ook aan deze herenploeg om te laten zien hoe hard ze een 500 meter konden roeien. Hierbij zijn ze ontzettend knap als 6de over de finish gekomen. Ook zij hebben dus ook een enorm goede wedstrijd gevaren en dit geeft hoop voor de volgende!

Als laatste was het aan Adtlantis om 2k en 500 meter te roeien. Ze hebben heel erg hun best gedaan en hard geroeid. Uiteindelijk zijn zij twee keer als 23ste over de finish gekomen.

Al met al hebben alle competitieploegen zich bewezen tegenover de rest van competitie roeiend Nederland. Als vereniging mogen we heel erg trots zijn op deze ploegen!

Deze resultaten geven veel vertrouwen richting de volgende wedstrijd. De PEiL op 10 en 11 mei.