Nabeschouwing Traianus Regatta & Rondje Veerhuiseiland

Het was me weer een weekend! Er is dit weekend enorm veel geroeid. En wel in verschillende steden. Namelijk in Nijmegen bij de Traianus Regatta en in onze eigen Hofstad met het Rondje Veerhuiseiland, welke georganiseerd wordt door de Laak.

Laten we beginnen met het Rondje, waar ook de afbeelding van is die jullie kunnen zien. Deze is gestart door de ploegen Fourmatie, Lentebak & LEO. En ik mag zeggen dat alle drie de ploegen het erg net hebben gedaan! Dat valt ook af te lezen aan hun tijden van respectievelijk: 3:27:42, 3:13:00 en 3:19:27. Allemaal hebben ze de tocht van 33 kilometer naar Overschie met goed gevolg hebben voltooid. Dit voorspeld veel goeds voor de Ringvaart. Deze marathon tocht gaan deze drie ploegen namelijk ook starten aankomende mei. Hopelijk kunnen ze dan weer op veel aanmoediging van jullie allemaal rekenen.

Tegelijkertijd speelde zich in de Keizerstad een wedstrijd af waar er al dan niet iets minder lang en op hoger tempo ook werd geroeid. De Traianus Regatta is gestart door de twee clubviertjes. De illustere ploegen Baan Vier en Flaire. Zodoende waren wij in kwantiteit met niet veel roeiers aanwezig, maar in kwaliteit zeker wel. Baan Vier startte op de zaterdag en heeft erg goede zaken gedaan. Met een tijd van 07:02,4 in de voorwedstrijd en 01:09,9 in de finale. Deze tijden waren goed voor de winst! Gefeliciteerd Baan Vier! Flaire die sloot het weekend op zondag af met wederom erg nette tijden. De voorwedstrijd werd gewonnen met een tijd van 07:25,2. Vervolgens is in de finale een tijd gevaren van 01:23,9 en dit was goed voor de tweede plaats. Goed gedaan dames!