Afgelopen weekend was het de beurt aan de clubroeiers Wies en de club 8 voor hun eerste korte baan wedstrijd. Voor deze nabeschouwing heb ik de hulp van 2 gast auteurs, Barend en Wies, ingeschakeld. Hieronder kun je hun bevindingen lezen. Daaronder staat de voorbeschouwing over aankomend weekend! Dan zullen de eerstejaars ploegjes hun eerste 2K wedstrijd starten!

De Skøllcup is de eerste kortebaanwedstrijd van het seizoen. De clubachten van roeiend nederland laat hier zien hoe ze de afgelopen tijd getraind hebben.
Wederom was het compo hoofdnummer weer plezant om naar te kijken!

Onze Merels Kerels hebben vanaf het trainingsweekend in Gent alleen maar gefocust of kortebaan afstanden. Op de Skøllcup was dan ook het moment suprême om de coaches trots te maken.

Merels Kerels heeft geïnvesteerd in uniforme oproei-jasjes. Mooi oranje met de bedrukking, u raad het nooit: Merels Kerels

De loting van de voorwedstrijd leek achteraf gunstig. De heren en de coaches hadden duidelijke afspraken gemaakt dat er geen eindsprint zou komen als Merels Kerels makkelijk 2e kon worden. Zo gezegd zo gedaan, Merels Kerels lagen zeker 15 seconden voor op de nummer 3 en kon rustig verder over de finish roeien.

Met een pauze van een paar uur stapte Merels Kerels weer met goede moed de boot in voor de A-finale.

De start van de A Finale was helaas niet zoals gewild. De halen erna deden er wel toe. Na de 250 meter lagen onze heren weer net met een taft voor op de rest maar nog achter Skøll.

Het opzetje na de 250 meter zorgde voor een top positie naast Skøll. Nu ging het om de rake lange klappen. Het tempo lag op 32 en de heren schoven samen met skøll weg van het veld. Bij de 1000 meter kwam de genade slag van de top 3 boten. Viking, Skøll en Pelagos gingen er vandoor. Ze lagen maar liefst 15 sec voor op de rest. Met sterke opzetjes en het goede sturen van Emma, liet zij ons inlopen op Skøll die met een halve bootlengte voor lag. Viking in baan 2 schoof helaas net buiten ons bereik met één bootlengte voorsprong.

In de laatste 300 meter zette Merels Kerels hun laatste sprint in om nog een net voor skøll te eindigen. Het tempo ging geleidelijk omhoog en het steeg naar 35. Merels Kerels is uiteindelijk 3e geëindigd achter skøll met minder dan een halve boot verschill (3 sec). Viking ging er met de taart vandoor die ze zeker hebben verdient.

Merels Kerels is wel als 2e geëindigd tijdens de Skøllcup binnen de kruithuisbokaal.
https://regatta.time-team.nl/skollcup/2019/results/e0f215d5c-5afa-430b-88fd-ef8d77d624fa.php

Deze wedstrijd was een mooie voorbode op het rest van het seizoen.

Op de zondag is Wies gestart in het Dames ervaren 1x veld. Van te voren was al bekend dat het moeilijk zou worden om een B-finale te halen, maar toch heeft ze haar best gedaan om te laten zien waartoe ze in staat is. De boot, de Van Mierlo bleek niet helemaal in staat om de golven van de MoBo’s te weerstaan dus er zijn de nodige liters/kilo’s meegenomen richting de finish. Ook was de voorbereiding op het relatief, vlakke water van de vliet, niet genoeg om op een winderige Bosbaan als een engeltje over het water te glijden. Desalniettemin zijn de tussentijden van de laatste 1000 meter veelbelovend en moet het mogelijk zijn om dit jaar hoger te eindigen!
De aanmoediging van Joran en Martin was trouwens niet te missen. Martin kon zijn volume flink laten horen tijdens de race, en Joran is zelfs zo’n fan geworden dat er momenteel wordt gewerkt aan het opknappen van een betere boot! Ook is de palenset rigoureus vervangen voor palen met mooie oranje dollen.
Op de volgende wedstrijd zullen jullie haar dus in een glimmende, donker-eiken gebeitste, (waterdichte), glanzende, met oranje dollen en hendels voorziene, prachtboot aan de start verschijnen!

P.S. Zonder finale kan je wel om 12.30 genieten van een lentebock bij Okeanos. Ieder zijn eigen winst zullen we maar zeggen…

Traianus Regatta:

Nadat de wedstrijd dames, de club 8+ en Wies zijn begonnen aan hun 2K seizoen kunnen de competitieploegen natuurlijk niet uitblijven. Deze zaterdag zullen we afreizen naar Nijmegen om daar een 2K en een 500m te gaan varen. De 2k zal middels een doorstart worden gevaren en de 500m zal 2 aan 2 worden gestart, de loting daarvan zal op basis van de 2k zijn.  

De mannen van Les Etrangers zullen als eerst aan hun 2k beginnen, om kwart voor 10 zullen zij gaan starten. Daarna zullen er maar liefst 4 Pelargos boten tegelijk op gaan roeien voor hun 2 kilometer. Borrelbootje, Imperium Lucius en de Kooievaars zullen alle drie in poule 2 om 10:45 van start gaan. Daarna zullen de mannen van Louter Palen om 11 uur gaan starten. Als laatste starten de dames van Adtlantis hun 2 kilometer om 13:13.  

‘s middags zal op basis van de prestaties bij de 500 meter een nieuwe loting gemaakt worden voor de 500. De mannen van Les Etrangers zullen vanaf 14:40 de 500 meter starten. De dames uit poule 2 zullen om 15:30 gaan starten en Louter Palen om 15:40. Later in de middag zullen ook nog de meiden van Adtlantis gaan starten om 17:20. 

Het wordt enorm lekker weer en ik heb er heel veel zin in! Ik wens alle ploegen heel veel succes en ik heb er alle vertrouwen in dat er weer mooie resultaten worden neergezet!