Lieve leden,  

Ik ben er weer, en ditmaal met FANTASTISCH NIEUWS! Er is namelijk GETAART op de Skøll Cup afgelopen weekend. De Roeibakgroentjes hebben in het Dames Onervaren C4+ veld Poule 3 getaart met een tijd van 04:30,5 op de 1000 meter. Wauw!  

De Skøll Cup viel dit jaar in het Paasweekend. Zowel de ploegen van de Bakboordbokaal als de Vlietbokaal en de Kruithuisbokaal startten deze wedstrijd. Het was echt prachtig weer! Zaterdagochtend was het zo mistig dat je vanaf de vlotten niet eens voorbij de sociëteit van Okeanos kon zien, maar toen het zonnetje doorbrak was de mist zo verdwenen. Al snel kwamen de flessen zonnebrand tevoorschijn – je verbrande waar je bij stond! Op zaterdag waren de eerstejaars competitieploegen Hagelslag, Browers en Paaldansers aan de beurt. De Browers schopte het tot de A-finale en zijn ijzersterk geeindigd en 2e geworden! Ook Hagelslag en Paaldansers hebben het goed gedaan, allen hebben prima tijden neergezet. Lekker gedaan, allen!  

Julia was op de zaterdag ook aan de beurt in de Voorzitter-skiff. Voor de mensen die onbekend zijn met dit veld – het is een veld waarbij (veel) voorzitters starten in hun slechtste skiff. Zo lag er een Overnaadse Skiff op het water. Julia startte in de Ad Fundum. Omdat je alleen maar het veld wint als je als eerste op het erevlot staat, gingen alle bootjes van start in baan 1 en baan 2. Een hele bende aan mobo’s ging achter de boten aan om omgaande bootjes uit het water te plukken. Gelukkig heeft Julia het goed drooggehouden en heeft ze de race keurig uitgevaren – ook al lijkt dat op Time Team niet het geval te zijn.  

Op zondag waren de Roeibakgroentjes aan de beurt samen met de twee clubploegen. De Roeibakgroentjes trapten af met een fantastische voorwedstrijd. Ze lagen maar liefst 15,3 secondes voor op de nummer 2 en daarmee waren ze door naar de A-finale! Ook Bootgeval, de clubdames 4+ hadden een sterke voorwedstrijd en eindigde met een tweede plek ook in de A-finale van het Ervaren D4+ Poule 1. Baan Acht startte kort daarna – zij hebben hard gebeukt op de 2K, maar hebben helaas de finale niet gehaald. Desalniettemin hebben ze weer een keurige tijd getrapt! Bootgeval heeft nog een sterke finale gevaren. Ze hebben meer dan 10 secondes van hun eerste tijd getrapt – dat is ontzettend knap!  

Dan de A-finale van de Roeibakgroentjes: de dames hadden er zin in, Niek had de stembanden al wat opgewarmd en zo gingen ze op tijd naar de start voor de wedstrijd! Na een sterke start lagen ze al snel voor in het veld. Orca en Phocas leken voor lange tijd nog te strijden voor de eerste plek, maar het was Orca die als eerste achter viel in het veld. Tot de laatste meters voor de finish was het ontzettend spannend!! De puntjes van Phocas en Pelargos leken elkaar wel om de seconde af te wisselen. Vanaf de kant werd ontzettend hard aangemoedigd en gebruld, en jaaaaa hoor, onze meiden gingen als eerste de finish over! Het leek wel alsof ze het zelf nog niet echt doorhadden, totdat ze door mochten naar het erevlot en naar het podium. Uit volle borst hebben alle aanwezige Pelargianen het lied gezongen – en het schalde prachtig over het water van de Bosbaan. We zijn trots op de Roeibakgroentjes en natuurlijk op Niek die de meiden over de finish heeft gestuurd! Binnenkort is de Taartenhap – houdt de communicatiekanalen in de gaten! 

Hieronder nog een overzicht van alle getrapte tijden en standen! De eerstejaarscompetitieploegen roeiden 1000 meter, de clubploegen 2000 meter.  

Ploeg Voorwedstrijd Finale  Stand  
Paaldansers 04:29,2 04:42,4 3e D-finale 
Hagelslag 05:22,8 05:21,9 3e C-finale 
Browers 04:42,7 04:50,1 2e A-finale 
Roeibakgroentjes 04:40,1 04:30,5 1e A-finale! TAART 
Bootgeval 08:45,4 08:34,7 4e A-finale  
Baan Acht  07:31,7 n.v.t. 4e VW