Beste leden, 

Het was weer een onvergetelijk weekend. Dit weekend stond de SGOEPPPATS op de planning! Dit is een wedstrijd die we samen met 9 andere verenigingen elk jaar organiseren en ook dit jaar was het weer een zeer geslaagde wedstrijd. We hebben samen met alle verenigingen ontzettend hard geroeid en lekker genoten van de biertjes en pizza’s. Als je het mij vraagt heeft deze wedstrijd onze verenigingen een stuk dichter bij elkaar gebracht en dat was leuk om te zien! 

Naast de goede bonding is er verder ook hard geroeid. Zo hebben 4 van onze eerstejaars ploegjes: Thomas de tank, Roeie Ruurd, 7up en Sirens laten zien dat ze niet zomaar te verslaan zijn! Ze hebben superhard geroeid en daar zijn we als bestuur trots op! Zo is Thomas de tank ondanks dat ze tijdens de wedstrijd even moesten laten lopen omdat er een boot van een burgervereniging dwars door het veld heen voer toch nog eerste geworden in heat 1!  

Naast het eerstejaarsploegen veld was er ook nog een Competitie Commissie veld met alle competitiecommissies van elke vereniging. Ook onze CompoCie deed hieraan mee. Met een lekker correcte outfit hebben ze hard hun best gedaan echter mocht dit niet baten. Met de nodige backsplashes zagen ze al snel dat de andere boot er als een speer van door ging en konden ze daarna ongestoord hun eigen race varen. Maar wacht! Wie zat er in die boot die zo snel van start ging die tegen onze CompoCie aan het roeien was? Jaja! Het was niemand minder dan onze bloedeigen materiaal commissaris Tijn van den Boom!  

Wat bleek nou dat door een uitval van de competitie commissie boot van saurus er een plekje vrij was voor een extra boot. Dit plekje werd al gouw op geëigend door 5 bij elkaar geraapte bestuurders waaronder onze Tijn. De Pelargos/Euros/Thêta/Phocas combinatie werd maar liefst 2e in de voorwedstrijd en hadden daarmee een plekje bemachtigd in de finale tegen Gyas.   

Zo heeft Tijn van den Boom de finale ervaren: 

 

“Overdag was natuurlijk een en al gezelligheid. De nodige goudgele pretcilinders waren genuttigd, en toen werd er plots omgeroepen dat wij nogmaals moesten roeien. Na even een minimale warming up van enkele sprongetjes waren we de boot ingestapt. Tijdens het oproeien voelde het al goed, we hadden er (een soort van) zin in en de boot liep soepel. Gyas probeerde ons nog even bang te maken met een paar harde oerkreten, maar bang werden we niet.  

Vol goede moed lagen we aan de start in de binnenbocht. Gyas had enkele meters voorsprong, maar toen we uit de start kwamen begonnen we direct dichterbij te schuiven. Toen we ongeveer op de helft waren lagen we gelijk, en toen begonnen de benen te verzuren door al het bier van overdag. We bleven hard vechten, en het lag enorm dicht bij elkaar. Uiteindelijk bleven we vooruit knallen en kwamen we 1 seconde eerder over de finish. Gyas feliciteerde ons met onze overwinning, en wat waren we blij.” 

 

JAJA Pelargos heeft getaart op de SGOEPPPATS!!! Dit is natuurlijk een prachtige prestatie en dit zal vast niet onze laatste overwinning worden dit jaar. We willen graag als onze roeiers bedanken die deze dag hebben geroeid. Naast alle roeiers die dit weekend hebben geroeid willen we graag ook wat andere mensen bedanken voor hun inzet die dag. Zo willen we Orca ontzettend bedanken voor de goede organisatie en gastvrijheid en willen we alle competitie Commissies/commissarissen van de andere verenigingen ook bedanken voor het mee helpen met het organiseren van deze prachtige dag. Onze Competitiecommissie mag ook wel even in het zonnetje gezet worden. Ondanks de kauw hebben zij ons de hele dag geholpen en daar mogen we maar wat blij mee zijn! 

Hieronder staan de tijden van de geroeide ploegen: 

Ploeg Heat 1 Heat 2 Gemiddelde tijd 
Thomas de tank 00:02:30 00:02:33 00:02:31 
Roeie Ruurd 00:02:39 00:02:50 00:02:41 
7up 00:02:41 00:02:52 00:02:47 
Sirens 00:02:55 00:02:56 00:02:56 
H.S.R.V. Pelargos CompoCie 00:02:28   
Besturenboot ‘VO 00:02:09 Finale: 00:02:19