Afgelopen zaterdag was het zover, de SGOEPPPA. Een wedstrijd voor de eerstejaars van Skoll, Gyas,Orca, Euros, Phocas, Pelargos, Proteus en Asopos. Alle eerstejaarsploegen van Pelargos waren present. Het was een ontstuimige herfstige dag met wind, regen en zon.

Blok 1 ging van start, iets later dan gepland, maar de roeiers hadden er zinin. Als eerste namen The Rowing Stones het op tegen Asopos en kwamen als 2e over de finish met een tijd van 02:44.37. Hierna kwamen de Aquaholics als 2e over de finish met een tijd van 02:58.37. De heren waren hierna aan de beurt. Vo’ledige Escalatie kwam ook als tweede over de finish met een tijd van 02:35.35. The Oarsome Four kwam als 1e over de finish met een tijd van 02:25.53.

Na een kleine pauze gingen we verder met blok 2. De dames mochten weer als eerste het water op. The Rowing Stones begonnen en kwamen als 2e over de finish met een tijd van 03:00.41. Helaas iets langzamer dan de eerste. De Aquaholics kwamen als 1e over de finish met een tijd van 02:54.29. Helaas niet genoeg voor een finale plek voor de dames.

Vo’ledige Escalatie ging als eerste weer van start van de heren en kwamen als 1e over de finish met een tijd van 02:26.79. Van de tweede race van The Oarsome Four zijn helaas geen tijden.. Ook helaas voor de heren geen finaleplek.

Maar ik vind dat jullie het heel goed hebben gedaan! Tijdens de race zijn alle eerstejaars van de selectie nog komen aanmoedigen, heel leuk om te zien, hou dat vast dit jaar! Na de race kon iedereen lekker opwarmen met een erwtensoep een kop thee of een goudgele versnapering. Na afloop heeft iedereen lekker pizza gegeten en biertjes gedronken op kosten van de SGOEPPPA!

Al met al, een hele gezellige dag, waar alle eerstejaars kennis konden maken met de andere verenigingen!

 

 02:44.37
 02:44.37