Afgelopen weekend was de Rottebokaal. Het was een prachtig weekend voor Pelargos! Zaterdag ging de wekker heerlijk vroeg en stonden jullie allemaal al klaar om keihard te gaan roeien.

The Rowing Stones ging als eerste het water op, tijdens de time-trial van 1km lieten ze zichzelf goed zien. Ze werden uiteindelijk 12e van de 35 met een tijd van 04:50,72. Dat heeft er voor gezorgd dat de dames ‘s middags de B-finale mochten starten.

H2’VO was als tweede aan de beurt. Ook zij hebben hun time-trial van 1km ontzettend goed gevaren en uiteindelijk 6e geworden met een tijd van 04:20,54 in poule 1 en dat betekent: A-finale!!

Hierna lag Sexy Lexy aan de start van de 2km. Met bekende en onbekende tegenstanders zou het een spannende race gaan worden en wat was het spannend! Ze kwamen goed uit de start en zorgden ervoor dat ze gelijk vooraan lagen. Samen met de ploeg Oink Oink van Orca hebben ze gestreden tot het einde. Uiteindelijk zijn ze als tweede over de finish gekomen met een tijd van 07:21,42 en daarmee de A-finale gehaald!

Ondertussen was het alweer tijd voor de Rowing Stones om het water op te gaan en voor te bereiden op de B-finale van 2km. Helaas kwamen de dames niet zo goed mee door materiaalpech! Ze hebben een 8e plek behaald in de B-finale met een tijd van 10:25,11.

Vo’ledige Escalatie heeft de time-trial van 1km heel netjes geroeid. Ook zij hebben de A-finale behaald. Ze zijn 6e geworden met een tijd van 04:16,49. Heel netjes gedaan!

Tijd voor de finales. Als eerste ging Sexy Lexy de A-finale roeien. Het was een hele spannende race. Orca en Amphitrite lagen al direct voor maar de heren van Sexy Lexy hebben keihard getrapt en hebben een hele mooie 3e plek behaald met een hele goede eindsprint waardoor het heel spannend werd! De tijd van de heren is 07:21,92.

H2’VO heeft alles gegeven in de A-finale maar helaas was het niet genoeg. De dames kwamen als 7e over de finish met een tijd van 08:57,27.

Toen was het tijd voor de A-finale van Vo’ledige Escalatie. Ze kwamen goed weg uit de start en werkten zich gelijk naar voren. Al gauw lagen ze voor en nu nog volhouden 2km lang. Het gat tussen de heren van Pelargos en de rest van de finale werd steeds groter. Ze hielden het vol! Vlak voor de finish ging er iets fout met een bankje en werd het spannend of ze het vol zouden houden, maar het is ze gelukt. Vo’ledige Escalatie heeft getaart in de A-finale van poule 3 met een tijd van 08:46,09. Van harte gefeliciteerd! We zullen vanavond goed de overwinning vieren!

Na de laatste finales was het tijd voor de Rottebokaal sprints. Ook daar hadden wij een ploeg aan de start liggen. Namelijk Anne en Isa in het D2x veld. Allereerst de 500meter. Ze gingen heel goed weg, de eerste keer in een dubbel twee een wedstrijd starten is altijd spannend, maar wat ging het goed. Na de 500 meter een stukje light roeien en gelijk door met de 250meter. Ze zijn uiteindelijk 2e geworden van de 5 met een 500 meter tijd van 01:59,79 en een 250 meter tijd van 01:01,71. Supergoed gedaan dames!!

Zondag was mijn Vice Composaris Marloes aan het werk. Aller eerst ging Oarsome Five van start in de time-trial van 1km. Hier zijn ze uiteindelijk 9e geworden met een tijd van 04:03,96 en hebben daarmee de B-finale gehaald.

Aquaholics hebben met een tijd van 05:04,01 een 21e plek behaald en een D-finale. Else’s Angels nam het op tegen 2 andere ploegen in de directe A finale van het D4+ veld. Wat was het spannend. De dames van Else’s Angels hebben alles gegeven, 1e gelegen, maar Skøll was uiteindelijk toch net iets sterker en zijn ze als 2e over de finish gekomen met een hele goede tijd van 08:04,83. Lekker gedaan dames!

Op naar de finales van de Nooc bokaal. Als eerste de B-finale van Oarsome Five. Deze hebben de heren heel netjes gevaren. Ze zijn als tweede over de finish gekomen met een tijd van 08:21,83. Lekker bezig heren, hopelijk de volgende wedstrijd de A-finale knallen!

Als laatste van het weekend was het tijd voor de D-finale van Aquaholics. Deze hebben de dames heel netjes gevaren en als 1e over de finish gekomen met een tijd van 10:38,98.

Over 1,5 week is de Euros Drienerlo Regatta. Succes allemaal met de voorbereidingen en hopelijk wordt dat net zo’n succesvolle wedstrijd als deze!