Lieve leden, 

Afgelopen weekend stonden we op de Rottebokaal: één van de grootste eerstejaarswedstrijden van het jaar! Maar liefst álle eerstejaarscompetitieploegen van het hele land zijn hier gestart, waaronder natuurlijk onze vijf talentvolle ploegen. Daarnaast is ook Baan Acht het water weer opgegaan om hun halen te laten zien. En dat allemaal op de WAB… Het is een prachtig aanzicht – zóveel kleur op de WAB! Normaal gesproken zie je daar natuurlijk voornamelijk het mooie Empacher-geel, maar nu was het een echte regenboog aan kleuren. En, lieve leden, wat is het een spektakel om C4+en te zien starten, acht boten boord-aan-boord, op een 2k op de WAB. Geen straf, in de zon met een biertje in de hand!  

Alle ploegen startten een voorwedstrijd en een finale. Voor de eerstejaarsploegen was de voorwedstrijd een 1000 meter time trial en de finale een goude oude 2K boord-aan-boord. De clubheren hadden zowel voor de voorwedstrijd als de finale een 2K.  

Het waren wel echt weer vroege ochtenden. Maar onze roeiers lieten maar weer zien dat OV-moeilijkheden geen punt zijn – iedereen stond (zo goed als) op tijd op te riggeren en waren lekker op tijd in de richting van de vlotten aan het gaan. Het waaide flink – maar dat sloeg de wedstrijdleiding niet uit veld. Aan de compocies nog even het verzoek om roeiers te leren krabben (en klapjes en strijkjes goed uit te leggen – maar dat was gelukkig niet tegen ons). Er zijn echt weer goede voorwedstrijden en finales gevaren! En op zo’n uitdagende baan… Dat is niet niks. Ook Baan Acht heeft echt weer hun beste beentje voorgezet. Het Club 8 veld is nou eenmaal ontzettend competitief. De finale was een nette race!  

Helaas werden door een kamprechtertekort alle Sprintvelden geschrapt. Dat betekende ook dat de Compocie zich niet op het water gingen begeven onder naam van de Compokadetjes. Jammer maar helaas. Mocht je nog twijfelen, schrijf je vooral in voor het kamprechtertraject! 

De meeste roeiers en fans gingen daarna naar het feest in de Maassilo óf lekker naar huis om te genieten van het prachtige weer. De volgende dag stonden we alweer vroeg op de WAB. We dachten dat het niet mogelijk was, maar het was gewoon nóg warmer en lekker weer. Er werd rijkelijk met zonnebrand gesmeerd voordat de ploegen het water op gingen – je verbrandt daar levend! Helaas kwam met het mooie weer ook een stevig windje aanzetten. Dit resulteerde in een kleine verandering: in plaats van finales boord-aan-boord, werden er time-trials van 1900 meter gevaren door de C4+en. Begrijpelijk, maar erg jammer.  

Het was echt ontzettend leuk om de eerstejaars leden de WAB te kunnen laten zien. Hopelijk starten ze de volgende keer dat ze hier zijn in een 8+ op de NSRF slot, of wellicht in een ander mooi bootje volgend jaar als ze het wat hogerop zoeken in het roeien 😉  

Ploeg Voorwedstrijd Finale  Stand  
Baan Acht 07:36,28  07:36,74 5e B-finale 
Paaldansers 04:37,33 09:41,23 8e B-finale 
Lentebak 04:26,31 09:06,81 3e C-finale  
Roeibakgroentjes 05:07,70 11:13,34 1e C-finale 
Browers 05:07,06 11:42,25 7e B-finale 
Vierari  04:54,03  09:54,8 3e A-finale