Toen was het eindelijk zover, de zondag brak aan. De meeste roeiers kwamen in de vroege uurtjes brak aan op de Willem Alexander Baan. Afgelopen dagen hebben we dan ook als bestuur vele mooie verhalen gehoord van onze Penningmeester zelf die aanwezig was op deze avond. Na verluidt heeft de gemiddelde roeiers in het eerste blok zo’n twee uur slaap meegepakt. Zo’n feest voor een wedstrijd is natuurlijk funest voor de conditie waar een roeier zich in begeeft, desondanks verschenen alle boten op tijd aan de start.

Nadat ze hun naam de avond ervoor goed hebben waar gemaakt, verscheen borrelbootje als eerste van de dag om half 10 aan de start voor de time trail. Ze hebben zich voor de c-finale in het dames 1 veld kwalificeerde. Hierna was het de beurt aan Imperium Lucius die zich met deze mooie voorwedstrijd plaatsten voor de b-finale van het dames 1 veld. Als eerste mocht Borrelbootje starten in de c-finale zij pakte tijdens deze heat een prachtige 3e plek met een tijd van 9 minuten en 6 seconden. Hierna waagde Imperium lucius zich aan de start om de felbegeerde snelste tijd van Pelargos neer te zetten. En met resultaat, in de b-finale pakte de ploeg de 5e plek met de snelste Pelargos tijd van de dag van 8 minuten en 57 seconden, zeker wel een hele B’Vo waard!

Na de middag was het dan ook tijd voor de overige twee ploegen uit het Haagse om te laten zien wat ze in huis hebben. Met de hoofden goed ingesmeerd tegen de zon begaven ze zich met vloeiende slagen naar de start. De dames van de Klooievaars met als stuurvrouw Santje van Aardenne startten als eerste. Na een zenuwslopende time trail plaatsten de dames zich voor de c-finale van dames 2. Vervolgens mocht de ploeg met naar verluidt de zwaarste stuur van de dag ook beginnen met bouwen dan hebben we het natuurlijk over Adlantis met als stuur man onze eigen Martin Arnoldus Jacobus Koestal die deze dames naar een heuse B-finale heeft geschreeuwd in het dames 4 veld.

In de namiddag brak dan eindelijk het moment aan waar we zo naar uit aan het kijken waren, de 2 kilometer lange finales. Helaas ging de starprocedure maar liefst driemaal verkeerd waardoor de ploegen na het startje al snel mochten omkeren om vervolgens te wachten om het opnieuw te proberen. Bij de dames van De Klooievaars bleef zelfs nog het stuurtje bij de start hangen waardoor ons vlaggenschip onder de c4+en helaas met twee stukken stuur kwam te zitten. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken en zijn uiteindelijk beiden ploegen van start gegaan. De Klooievaars werden 6e in de in de c-finale van dames 2 en Adlantis ging er uiteindelijk met de 8e plek in de b-finale van het dames 4 veld vandoor.

We kijken uit naar de laatste compo wedstrijd van het jaar, de orca slot en hopen jullie hier allen terug te zien om de laatste poging tot het taarten toe te juichen!

 

Tim van Velzen