Beste leden,

Afgelopen weekend ging het Rondje Veerhuiseiland van start – de toertocht georganiseerd door De Laak! Het zonnetje scheen, de wind waaide flink en er waren een boel boten groen-geel gekleurd op het water. Gelukkig was Pelargos ook gerepresenteerd – de Kippen Vier schitterde op het water in het welbekende oranje-blauw.

Het Rondje Veerhuiseiland is 33 kilometer op-en-neer het eilandje waar de Winterwedstrijden van start gaan. Dat ligt zo tussen Delft en Rotterdam in. Een flink stuk dus! Gelukkig zijn de roeiers niet ongetraind de boot in gegaan. Onder coaching van Niels trainen ze zich al maanden naar de Ringvaart Regatta eind mei. Het Rondje Veerhuiseiland is dus een goede oefening voor wat er komen gaat – al is de Ringvaart natuurlijk ietskes verder – en iets meer op ijzersterk karakter.

Zander, Maarten, Bram, Tiemen en st: Kelly hebben zich nu al van een goede kant laten zien door de tocht uit te roeien met een veelbelovende tijd van 2 uur en 38 minuten. Wij zijn benieuwd naar de Ringvaart!Daarna konden roeiers, stuur en coach zich dompelen in de gezelligheid van De Laak door daar te blijven hangen voor een borreltje, een Overschies kontje (een gebakje die hier in de buurt wordt gemaakt) en kregen ze een echte medaille. Allemaal traditie van de Laak. Erg leuk om zoveel Haagse bootjes op het water te zien. Wellicht is dit iets dat vaste prik kan worden voor de toer- en marathonboten van Pelargos!