Het was een drukke periode voor Pelargos op de Willem-Alexanderbaan. Een trainingsweekend, gevolgd door de Raceroei regatta, vervolgens een Rottebokaal en afgelopen weekend de Westelijke Regatta.  

Het begon met een trainingsweekend op koningsdag, welke wedcom bedenkt dat dan ook?! Gelukkig wisten wij onszelf en de sectie te voorzien van oranje tompouces, zodat we de verjaardag van Willem toch een beetje konden vieren. Het hoofddoel van het weekend lag uiteraard niet bij onze koning, maar bij de voorbereidingen op de wedstrijden die eraan zaten te komen: de Raceroei Regatta & Westelijke Regatta.  

Op de RRR deden zowel onze eerstejaars als middengroepers mee. Ondanks dat de tijdswaarneming bij de EJD het niet deed in de voorwedstrijd, gingen zij door naar de B-finale. Echter sloeg het weer zo hard om, dat een aantal finales – waaronder die van hen – niet doorgingen. Die van de EJZ, MGZ en MGLD ging wel nog door, omdat zij eerder op de dag waren. Waarbij de EJZ een ruime eerste plek in de B-finale wist te bemachtigen, de MGZ derde werd met een verenigingsrecord en MGLD met een ruime voorsprong wist te blikken.  

De zondag waren spannende wedstrijden. De Dames Beginnelingen achten wisten niet van elkaar los te komen en bleven gedurende de hele 2000m allemaal binnen 10 seconde van elkaar met gaten niet groter dan 3 seconden. Niemand wist van opgeven en iedereen bleef tot het einde er vol voor gaan, dat belooft veel voor de volgende wedstrijden die nog gaan komen. De middengroepers wisten het ook spannend te maken voor zichzelf, waar Laura & Leonoor een gedeelde tweede plek voeren met maar 1,2 seconde achter de nummer 1. Melle & Jurgen wisten een steady race te varen, en bleef het tot het laatste moment spannend of zij of Proteus-Eretes hun puntje voor zou krijgen. Proteus bleek toch aan het laatste loodje te trekken, waardoor onze heren een vierde plek bemachtigden.  

Een weekendje ‘rust’, en het is weer tijd voor de volgende wedstrijd: onze eigen Westelijke Regatta! Een wedstrijd als geen ander, al zeg ik het zelf. Deze wedstrijd had namelijk niet het standaard wedstrijdformat, maar werd als SuperCup gevaren! In simpele woorden betekent dat: vaak de baan over om super spannende finales te creëren waar iedereen erg dichtbij elkaar ligt. Melle & Jurgen hadden de smaak van de records wel te pakken, dus wisten deze wedstrijd het verenigingsrecord nogmaals te verbreken! Ook Laura en Leonoor wisten het weer spannend te maken en eindigden uiteindelijk met 0,44 seconde verschil op een tweede plek. Thijs startte deze wedstrijd in de beginnelingen skiff en wist knappe resultaten neer te zetten. In zowel de voorwedstrijden als de finale, behaalde hij een sterke tweede plek!  

Aankomend weekend zullen wij Vidar bezoeken voor de ZRB, als deze wedstrijd net zo verloopt als de RRR & Westelijke, dan kunnen alle ploegen meer dan tevreden weer op huis aan!