Afgelopen zaterdag heeft de PIRK plaatsgevonden in onze eigen mooie loods. Het was natuurlijk even spannend of onze kleine internetloze loods alle techniek wel aan zou kunnen op 1,5 meter afstand, maar deze dag is een groot succes geworden. Helaas was het niet mogelijk om dit jaar publiek erbij te hebben, maar dit is goed opgevangen door de online-supporters! Zowel Pelargianen als fanatieke ouders konden vanuit huis onze toppers volgen. Iedereen die heeft ingetuned, dank voor alle aanmoedigingen!

 

Dit seizoen is tot nu toe allesbehalve ‘normaal’. Dit hebben de roeiers gemerkt. Wat de PIRK heeft laten zien is dat zelfs met alle tegenslagen van afgelopen seizoen en dit seizoen hard werken beloond wordt. Afgelopen periode waren zowel fysiek als mentaal een ongekende uitdaging. Alle roeiers mogen ontzettend trots op zichzelf  en hun resultaten zijn. Ik spreek namens heel Pelargos dat we ontzettend trots zijn op jullie allemaal.

 

De dag zelf begon net voor de middag met de Club4*+ waar Cars en Patrick hebben laten zien wat ze in huis hebben. Beide heren hebben een super mooie tijd neergezet. Beide heren begonnen heel steady en hebben een prachtige eindsprint ingezet met mooie resultaten. Cars heeft zich met deze 2k-test dan ook stevig gevestigd in de ergo-top10 van de zware heren.

 

Hierna volgde de OJD met Isa en Carlijn. Deze ploeg heeft al behoorlijk wat te verduren gehad afgelopen tijd, maar waren vastberaden om een PR neer te zetten. En dit is gelukt! En hoe ook! Ook al zat de spanning er goed in, deze meiden hebben laten zien wat de top van de vereniging kan. Beide meiden zijn dan ook een stapje opgeschoven in de ergo-top10 van Pelargos waarmee ze zich in de top5 vestigen. De uitspraak ‘loon na werk’ is bij deze dames zeker op z’n plek!

 

Direct hierna volgde onze eerste eerstejaars wedstrijdploeg van de dag, de EJZ: Tiemen, Zander, Bram en Gerhard. Vier heren die ontzettend gedreven waren om te knallen! De spanning was nog wel van de gezichtjes af te lezen, maar verdween toen het startsignaal kwam snel in een enorme strijdlust. Deze heren hebben met een gemiddelde van 6:50.9 een hele mooie tijd neergezet waar ze trots op mogen zijn!

 

Na een korte pauze kwamen de drie heren van de Club heren8 binnen. Zelfverzekerd stapte Pim, Tijn en Peter de loods binnen. Alle drie hebben ze een hele mooie 2k gevaren met tijden waar het Heren Club8 veld dit jaar bang voor mag zijn! Tijn wist zich zelfs in de ergo-top10 van de lichte heren, een uitzonderlijke prestatie.

 

Last but not least was het de beurt aan de tweede eerstejaars wedstrijdploeg van de dag, de EJD. Tevens de enige ploeg die met alle 8 roeiers is gestart. Ondanks dat ze 4 om 4 zaten voelde het volgens hen wel alsof ze echt met z’n 8ten samen door de 2k door zijn gekomen. De dames begonnen sterk en het viel wat uit elkaar qua tijden maar de tijden kwamen weer heel erg dicht bij elkaar. Dit laat zien hoe goed deze dames nu al op elkaar ingespeeld zijn en bovenal gewaagd zijn aan elkaar. Ze hebben gefinisht op een gemiddelde tijd van 7:49.7, wat een supermooie tijd is waar de dames én de vereniging enorm trots op mogen zijn!

 

De roeiers hebben laten zien wat ze nu al in zich hebben en ik ben ontzettend trots op alle 19 roeiers! Dit is een hele mooie start en beloofd veel moois voor komend seizoen! Alle roeiers dank en succes met alle vervolg trainingen naar de rest van het seizoen!

 

Hieronder zijn alle 2k-tijden te vinden, later zal de officiële ergo-top10 op de site en in de loods worden bijgewerkt!

 

VeldPloegRoeier(s)EindtijdGemiddelde
Individueel 2kClub4*+Cars den Boon

Patrick Rademakers

6:28.6

7:23.5

6:56.1
Individueel 2kOJD’21Isa van Rijswijk

Carlijn de Rooij

7:17.6

7:23.8

7:20.7
Individueel 2kEJZ’21Tiemen Klos

Zander Tocher

Bram Spaai

Gerhard Feitzinger

6:37.9

6:49.1

6:56.0

7:00.6

6:50.9
Individueel 2kClub Heren8Pim Cornelissen

Tijn van den Boom

Peter Juriga

6:49.4

7:05.1

6:47.0

6:53.8
Individueel 2kEJD’21Pien Korstanje

Roos Wolters

Lisa Berkouwer

Demi Hanemaaijer

Wijke Zimmerman

Paula Lessner

Sanne Klein Ganseij

Veerle Boelkens

7:27.8

7:43.3

7:52.1

7:52.3

7:52.6

7:53.3

7:57.6

7:58.5

7:49.7