Afgelopen weekend zijn we met onze competitieroeiers afgereisd naar onze goede vrienden van Proteus-Eretes om daar 4,5K en/of 450m lang te strijden voor de winst.

Op zaterdag vertrokken de heren van De Geoliede Machine in het ochtenddauw richting de start om vanaf daar een knallende 4,5K terug te roeien naar de finish bij Proteus-Eretes. De jongens hebben het goed gedaan en zijn na een zware strijd 13e geworden van de 24 ploegen uit de beste poule, met een tijd van 18:40.3!
In het middag blok was het aan Lekker Zat en Roeikaseffect om de strijd aan de gaan op de Schie. Door de voorspelde onweer werd het voor deze ploegen een 450 meter in plaats van de geplande 4,5 kilometer. Of ze dit nou zo erg vonden betwijfel ik. Na een zware strijd van het vinden van last minute invallers, werden ook de meters mooi geroeid. Roeikaseffect kwam met een tijd van 01:56.2 op een gedeelde 3e plaats met Okeanos uit. De volgende wedstrijd zullen de dames waarschijnlijk in een hogere poule worden geloot! Goed gedaan! De heren van Lekker Zat hebben een tijd van 01:44.7 gevaren en kwamen op een mooie 10 plek uit in poule 2. Lang niet slecht na de voorafgaande chaos.
Tijdens de PEiK was het ook de beurt aan de Club8+ dames en Camiel (in de volksmond ook wel Monchoutaart genoemd). De Club8+ heeft na een aantal rake klappen een tijd van 01:37.2 neergezet en kwamen samen met Proteus op een gedeelde 10e plek uit. Op zondag hebben de dames revanche genomen en deze ploeg achter zich gelaten!
Camiel heeft met de sprint een prachtige tijd van 01:41.0 neergezet hiermee is hij 2e geworden van het veld! Helaas deed er onverhoopt een uitgeselecteerde ‘wedstro’ mee en was de kans op taart snel verkeken. Toch heeft hij een paar rake klappen uitgedeeld. Ook heb ik mij laten vertellen dat de coach zeer tevreden was met het behaalde resultaat na een relatief korte voorbereiding.

Op zondag hebben de club8+ en de club4+ de 4,5 kilometer verroeid op een ietwat wisselvallige dag. De halen van de roeiers waren gelukkig niet wisselvallig maar elke haal was een haal dichter bij een goede tijd. De Club8 dames hebben een tijd van 17:46.1 neergezet en de Club4+ een tijd van 18:08.0 na een heftige strijd met Proteus!
Nimmerzat mocht het weekend afsluiten met de tergend lange afstand van de PEiL. Ze hebben het erg goed gedaan want ze zijn 11e geworden in poule 3 met een tijd van 21:08.0.

Het was een leuk weekend met veel zon en veel roeiers. Wij kijken al weer uit naar de EDR! Tot Daar!