Dit weekend was de PEiL en de PEiK. Voor ons toch wel een beetje een thuiswedstrijd bij onze buren Proteus Eretes. De ploegen die de PEiL gingen starten moesten een 4,5 kilometer race gaan varen. Best een heel stuk!

Op zaterdag begonnen we al vroeg met Louter Palen. Zij hebben een hele goede race gevaren, ze kwamen hard uit de start en hielden dat de hele race vol. Uiteindelijk zijn de mannen als 3e over de finish gekomen met een tijd van 20:27.08 in poule 2. Een heel mooi resultaat!

Daarna was het de beurt aan Les Etrangers en de Klooievaars. Les Etrangers startte in poule 1 en zijn daar met een mooie tijd van 21:41.06 als 12e over de finish gekomen. Een resultaat waar de ploeg heel trots op mag zijn. Ook de Klooievaars hebben een hele goede race gevaren. De meiden zijn gestart in poule 3 en zijn daar met een tijd van 25:20.0 als 3e over de finish gekomen.

In het laatste blok van zaterdag was het nog de beurt aan Adtlantis. Zij hebben hard gestreden om een paar plekjes omhoog te schuiven in poule 4. Dit is uiteindelijk nog niet helemaal gelukt maar de meiden hebben hard gestreden en zijn uiteindelijk met een tijd van 33:04.09 over de finish gekomen.

Na alle eerste jaars ploegjes was het ook nog de beurt aan Wies in de skiff en de mannen van Merels Kerels op de PEiK. Een 450 meter race met langs de Kruithuis met de finish voor Proteus. Als eerst was het de beurt aan de mannen van Merels Kerels. Ze hebben een ontzettend mooie, snelle race gevaren waar eerst het systeem van Hoesnelwasik ons toch een beetje in de steek liet. Heel even stond daar namelijk dat de mannen met een tijd van 44 seconden over de finish waren gekomen. Dat was natuurlijk te mooi om waar te zijn. Uiteindelijk zijn de mannen met een alsnog snelle tijd van 1:23.04 als gedeelde 2e met de mannen van Laga over de finish gekomen. Ook Wies lag aan de start te wachten. Zij is met een mooie tijd van 2:02.05 als 3e over de finish gekomen. Hele mooie resultaten op de PEiK dus!

Op zaterdagavond was het tijd voor het feestje. Met een gezellige groep Pelargianen zijn we daar naar toe gegaan en zijn de nodige biertjes genuttigd. Het was een heel geslaagde avond!

Op zondag begon de dag weer vroeg. We begonnen de ochtend met de meiden van Haagelslag. Ongeveer 2 maanden hebben de meiden hard getraind voor deze wedstrijd en het tempo zat er lekker in. De meiden hebben een goede race gevaren en zijn uiteindelijk als 10e over de finish gekomen in poule 2 met een tijd van 22:27.03. Voor een eerste wedstrijd mogen ze hier heel erg trots op zijn!

‘s Middags was het nog de beurt aan Borrelbootje, Imperium Lucius en de mannen van Merels Kerels die allemaal in hetzelfde blok gingen starten. De meiden van Borrelbootje startten in poule 2 en zijn daar met een snelle tijd van 24:17.09 als 5e over de finish gekomen. Een heel mooi resultaat.

De meiden van Imperium Lucius gingen lekker! Het tempo zat er goed in en er werden mooie lange halen gemaakt. Uiteindelijk waren de meiden met een tijd van 22:56.07 als 5e over de finish gekomen. Hier mogen ze ontzettend trots op zijn, en zijn na afloop ook de verdiende biertjes op gedronken!

Als laatste van dit blok was het nog de beurt aan de mannen van Merels Kerels. Ze waren na afloop heel tevreden over de race en dit mogen zij ook zeker zijn! Er werden goede halen gemaakt en het zag er heel netjes uit! De mannen hebben vorige week al een mini trainingsweekendje gehad op het water van Proteus en dit heeft zeker zijn vruchten af geworpen. De mannen zijn gedeeld 4e geworden met de mannen van Laga en zijn met een tijd van 16:05.09 gefinisht.

Als laatste van het weekend was het de beurt aan Wies. We konden een hele mooie Wintech skiff van Proteus lenen alleen was deze helaas toch echt te zwaar voor Wies. Daarom werd er gewoon gestart in de vertrouwde van Mierlo en dit ging goed! Na afloop was ze echt helemaal gesloopt maar wel heel tevreden en dit mag zij ook zeker zijn! Uiteindelijk is Wies met een tijd van 24:17.06 als 6e over de finish gekomen.

Ik vond het een hele leuke wedstrijd en kijk er met heel veel voldoening op terug! De ploegen presteren heel goed en iedereen boekt elke wedstrijd mooie resultaten! Iets waar we als Pelargos heel trots op mogen zijn en ik kijk uit naar de Saurus International Regatta en de Asopos 3 Kamp waar onze lente roeiers voor het eerst aan de start zullen verschijnen!