Nu alweer ruim een week geleden waren de Orca Competitie Slotwedstrijden. Een prachtig weekend voor Pelargos. Op zaterdag begonnen we met de lente heren. De laatste wedstrijd die zij starten voor de Gyas Lentebokaal. Zij moesten 1km roeien en dat hebben ze netjes gedaan. Ze zijn in hun heat als 5e over de finish gekomen met een tijd van 04:26,24. Met deze tijd lagen ze mooi in het midden van het veld.

Hierna was het de beurt aan Isa. Isa startte voor de tweede keer een wedstrijd in de skiff. Bij de Asopos Driekamp ging het echt heel goed dus het was een spannende voorwedstrijd. Tijdens de voorwedstrijd ging Isa heel hard weg. De commentator zei: ‘Pelargos is veels te hard gestart, dat gaat ze waarschijnlijk niet volhouden’. Maar ze hield het wel vol. Isa ging keihard en kwam als 1e over de finish met een tijd van 08:36,66. De commentator was  onder de indruk. Een hele verdiende A finale voor Isa.

De voorwedstrijd van Sexy Lexy was ook heel spannend. De heren waren nerveus. Het doel was om die A-finale te halen. De heren hebben de hele race 1e gelegen en de A-finale lang en breed binnen gesleept met een tijd van 07:15,38 . Nog 1 te gaan en dan winnen de heren de Vlietbokal cat. B.

Na een aantal uur wachten was het tijd voor  de A-finales van Isa en Sexy lexy. Als eerste Isa. Wat was het spannend. Ze lag gelijk vooraan het veld en dat heeft ze volgehouden. Proteus lag de hele race net voor Isa. Isa heeft keihard gewerkt en een hele mooie eindsprint ingezet waar het heel spannend werd. We wisten niet wie als 1e over de finish kwam maar toen we op Time Team keken was het toch Proteus die met 300e seconde sneller over de finish kwam. Wat een teleurstelling maar toch een ontzettend goede prestatie. Alle meefietsers hebben staan schelden bij de finish omdat het zo dichtbij was. Maar Isa, echt een hele knappe prestatie. Je bent op een haar na tweede geworden van iemand die al jaren skifft.

De A-finale van Sexy Lexy. Een hele spannende race. Voor wie live heeft meegekeken op de Facebook, de spanning was om te snijden. De twee gevaarlijke tegenstanders waren Gyas en Laga. Vooral Laga hielden we goed in de gaten. Zouden ze hebben ingehouden in de voorwedstrijd? Gaan ze er nu keihard overheen? Dat waren vragen die ons bezig hielden. Laga heeft heel even 1e gelegen maar Sexy ging er gelijk overheen. De jongens hebben nog nooit zo hard getrapt voor deze overwinning. Op de helft was het nog even spannend want Gyas kwam gevaarlijk dichtbij maar de heren hebben het gewoon gedaan, ze zijn als 1e over de finish gekomen met een tijd van 07:02,54 (bijna onder de 7 minuut).

Een taart op de Orca Slotwedstrijden en de OVERWINNING VAN DE VLIETBOKAAL CATEGORIE B HEREN!!  De eerste keer dat de Vlietbokaal is gewonnen door Pelargos was in 2005 door de ploeg Quattro.

Pelargos heeft op de zaterdag van de Orca Slotwedstrijden twee keer haar verenigingslied mogen zingen. Met een hele grote groep Pelargianen.

En dit jaar zelfs twee bokalen in 1 weekend.. Snel naar zondag.

Op zondag was het als eerste tijd voor het NSK. Oarsome Five mocht hieraan meedoen. Aan het Nationaal Studenten Kampioenschap doen alle klassement C4+’en en de top 12 van de bokalen mee. Oarsome Five heeft heel hard gestreden en het bijna gehaald maar uiteindelijk zijn ze 3e geworden in de voorwedstrijd met een tijd van 03:49,83. Helaas zijn de heren niet door naar de halve finale.

Hierna de beurt aan de lente dames. Voor hen ook de laatste wedstrijd van de Gyas Lentebokaal. Een mooie kennismaking met het roeien en de kennismaking met de chaos van compowedstrijden. De dames zijn in hun heat 4e geworden met een tijd van 05:01,52.

Else’s Angels waren zich ondertussen al klaar aan het maken voor de voorwedstrijd. De winst van de Vlietbokaal was al binnen maar de winst van de Orca Slotwedstrijden nog niet. De dames gingen goed weg. Ze hebben laten zien dat ze het wederom verdienen om in de A-finale te staan. Ze kwamen als eerste over de finish met een tijd van 08:05,14. Orca, de ploeg die de A3K hebben getaart, lieten zien dat ze ook bij de Orca Slotwedstrijden goede concurrentie en kanshebbers zijn op de overwinning. Een spannende A-finale voor Else’s Angels.

Tussendoor was het nog tijd voor een funnummer namelijk het commissie C4+ veld. De Introcie met daarin Emilie, Mirna, Pim en Jasper met als stuur Nikita hebben laten zien dat ze een goed roeiende commissie zijn. Ze zijn als 2e over de finish gekomen met een tijd van 04:04,13. Lekker bezig intro!!

De A-finale van Else’s Angels. Zenuwachtige dames, wederom zenuwachtige meefietsers. De spanning hing in de lucht. Alle ploegen waren aan elkaar gewaagd. De eerste paar honderd meter lagen de dames op de 5e plek. Elke 100 meter kropen de dames een plek naar voren. Het was heel erg spannend, zouden ze het wel halen? Komen ze er voorbij? We hebben als meefietsers geschreeuwd voor het leven. In de laatste 200 meter gebeurde er iets geweldigs. Ik weet nog steeds niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen maar Else’s Angels hebben Argo en Orca er volledig uitgetrapt. Ze lagen een bootlengte achter Orca en vlogen er voorbij en zijn met een bootlengte verschil als 1e over de finish gekomen. Hoe dan? Ik weet het niet, maar het was prachtig. Er fietste een man naast me en die zei: ‘Wow, Pelargos gaat echt hard.’

Pelargos gaat ook echt hard. Op zondagmiddag hebben wij wederom 2 x ons verenigingslied in mogen zetten voor deze dames die het dubbeldwars en dik verdiend hebben. PELARGOS WINT OOK DE VLIETBOKAAL CATEGORIE B DAMES!!

Wat ben ik trots op jullie, Sexy Lexy en Else’s Angels!!

Woensdag 4 juli gaan wij het winnen van de Vlietbokaal goed vieren door te proosten, te zingen en te eten!!

Tot dan allemaal en blijblijblij!