Lieve leden,  

De Orca Competitie Slotwedstrijden werden dit weekend weer op de Bosbaan gehouden en wat hébben we genoten. Stiekem was dit tot nu toe denk ik mijn favoriete wedstrijd tot nu toe… De eerstejaars compo’s startten allemaal tweemaal een 1K, en Baan Acht bevond zich op het water om voor de laatste keer een 2K te pompen. Voor de Bakboordbokaalroeiers en de Club 8+ was dit namelijk hun allerlaatste wedstrijd van het seizoen. De tijd vliegt. Baan Acht heeft trouwens nog een funbootje op de Gyas Meerkamp op het water gelegd. Dus het was voor een deel van de ploeg niet echt de laatste wedstrijd.  

Nu hebben de Paaldansers/Lentebak combi nog tijdens hun allerlaatste race weer een TAART eruit gestampt! Max, Teun, Malte, Martin en st: Fleur startten als enige sjaarsenploeg op de zondag, en het was aan de brakke hoofden te zien dat er goed was gefeest de nacht daarvoor – zoals het hoort natuurlijk. Met een ruime 8 seconden voorsprong op de nummer twee trapten ze al heel de poule eruit! Daarna was het lang wachten – maar wel tijd voor een klein dutje in de schaduw. Ik was allang overtuigd dat ze een taartje gingen trekken. De boot liep goed en de eindsprint was vies en hard. De A-finale was iets spannender. Ze lagen een tijdje boord-aan-boord met Okeanos, maar Okinoki was niet opgewassen tegen de brute kracht die deze heren pompen. Heren, ik ben trots op jullie! Nu hebben alle herenploegen van dit jaar getaart. Super mooi. En de stappen die jullie dit jaar hebben gezet zijn bewonderingswaardig. Belooft heel veel voor volgend jaar!  

Even terug naar de zaterdag: de drukste dag van het weekend. De vier andere sjaarsenploegen waren op deze dag gestart, net als Baan Acht. Vierari haalde de A-finale, maar helaas net geen winst. De Browers en Roeibakgroentjes hadden het beiden geschopt tot de C-finale in Poule 1. Roeibakgroentjes gingen er met de winst vandoor met de Browers op hun hielen! Dat hebben ze echt heel goed gedaan. Lekker gedaan, meiden. Mooi om te zien dat Pelargos er gewoon in een finale met  Baan Acht heeft nog op de valreep hun persoonlijke record op de 2000 meter verbeterd. Helaas was het niet genoeg om een finale te halen, maar desalniettemin was het een goede race.  

De functieachten waren ook op de zaterdag. Ik, Stijn en Julia dachten eigenlijk dat dit een funnummer was, zoals op de NSRF slot. Dat bleek niet helemaal zo te zijn. We moesten de volle 2K starten en dat viel vies tegen! De matcoms hadden veruit de snelste tijd, met de K.N.S.R.B. composarissen op hun hielen. Daarna kwamen de voorzitters over de finish. Er was nog een combibootje, waar onder andere Bauke in was gestapt (hij zat nog in zijn mooie broek en bretels, zeker niet in wedstrijdkleding), die ook een keurige tijd had neergezet. Heeeeelemaal als laatste, kwam de Compo 8+ over de finish. Wat kan ik zeggen? Onze talenten liggen niet bij roeien, dan waren we wel wedcom geworden 😉. Of op basis van deze uitslagen, matcom.  

Nou was er nog een ander veld op de zondag. Het Composaris skiff veld. Of je nou goed bent of niet – de composarissen gingen samen het water op. En ook nog voor een hele 1K. Wij stribbelden tegen, maar de wedstrijdleiding was onverbiddelijk. Gelukkig hoefden we niet verder dan het erevlot. Daar kregen wij allemaal een taartje, en hebben we negen verenigingsliederen tegelijkertijd ingezet.  

Het was echt een FANTASTISCH weekend. We hebben heel erg gelachen en genoten.  

 Veld Voorwedstrijd Finale Stand 
Paaldansers  HonervC4+ P2 04:00,84 03:59,35 1e A-finale!!! TAART  
Browers DonervC4+ P1 04:27,85 04:32,74 2e C-finale 
Roeibakgroentjes DonervC4+ P1 04:27,85 04:30,50 1e C-finale 
Lentebak HonervC4+ P1 03:58,53 04:01,65 4e C-finale 
Vierari HonervC4+ P3 04:06,06 04:06,78 2e A-finale 
Baan Acht  Herv8+ 07:31,84  5e  
SGOEPPPATS Matcoms Functie8+ n.v.t. 07:13,15 1e 
SGOEPPPATS Functie8+ n.v.t. 07:22,70 3e 
COMPOOOOOOOOOO 8 TREK EEN LOVEGUN!! Functie8+ n.v.t. 08:09,19 5e 
Com. Zuipen Composaris1xn.v.t. 03:27,0 9e 

 Nog een laatste keer, tot het volgende compoweekend!