Jaja, het was voor de middengroep alweer de derde wedstrijd van dit najaar. En wat een najaarswedstrijd was het ook, koud, veel regen, stevige wind en lange afstanden. Roeiers die koud de boot in gingen en verkleumd de boot uit kwamen. Een stuur die goed aangekleed, maar toch helemaal doorweekt en rillend de boot uit stapte. Coaches en toeschouwers die door alle regenplassen en om alle wegwerkzaamheden heen toch wat van de wedstrijd probeerden te zien. 

De helft van de groep begon de dag bij Willem III op zoek naar de BoWa met de Zegevier, die stonden namelijk goed strak geparkeerd tussen de verenigingsgebouwen. Daar is de boot vlot opgeriggerd waarna de meiden zich konden klaarmaken voor de wedstrijd. 

Ondertussen ging een ander deel naar De Hoop, naar het secretariaat voor de rugnummers en voor het inwegen. Zoals bij elke wedstrijd moet een stuur, dit keer Carlijn, zich inwegen om onder andere te kijken of er extra ballast mee moet. Daarna was het tijd voor de voorbespreking voor de ploeg. 

We konden bij Skoll het vlot op, wat in het begin een goed gepuzzel was met de kleine doorgang, scherpe bocht, en mikado aan boten in singels. Na kleine stapjes, schouderwissels en veel mensen die mee keken, lukte het om het vlot te bereiken. Daar was het snel de boot in, totdat het zitje van Lola niet mee werkte. Dat is natuurlijk geen fijn begin van zo’n wedstrijddag, een zitje wat niet recht op de slidings zit en wat je met veel moeite uiteindelijk wel goed krijgt. 

Vervolgens was het tijd om op te roeien naar de volgende mikado aan boten, alle viertjes van blok 1 die voor de start lagen te wachten. Dat is altijd een heel mooi aanzicht, al die boten die half in elkaar liggen, wat net goed gaat door de goede stuurkunsten, alle bootjes die zich klaar maken voor de start en langzaam naar voren schuiven. 

En dan zijn de meiden gestart, een vlotte start waarbij ze goed samen zitten. Ze trappen goed door, er wordt scherp gestuurd en de finish komt snel in zicht. Een mooie baan met een aantal bochten waar veel tijd gewonnen kan worden en genoeg ruimte is om in te halen. De meiden hebben een mooie race gevaren met een goede tijd van 16:03.7. 

 

Nu duurt het nog 2,5 week voordat de laatste wedstrijd van dit jaar wordt gevaren. Dat zijn de Beatrix Winter Races in Eindhoven, die weer in kleine nummers gestart wordt.