In de trein wordt de laatste boterham met chocopasta nog gegeten. Het is vroeg, er wordt gekletst en gelachen, de zenuwen lijken nu nog ver weg. Tot dat de Sporthallen Zuid plots in zicht zijn, plots ontstaat er allemaal spanning, een gek gevoel in je buik.  

Je loopt de Sporthallen in, omkleden, inwegen, opwarmen, om vervolgens voorbereid de wedstrijdzaal in te lopen. De Eye of the Tiger galmt voor de verandering niet door de boxen. Coaches, bestuur en familie willen je nog een laatste blik vol vertrouwen geven, dit valt jou echter niet op. Je bent maar op één ding gefocust: winnen.   

Je gaat zitten op de ergo, stelt de drag factor in en maakt een aantal halen. Op je ergo scherm verschijnt ‘stop rowing’ wat wordt vervolgd door een duidelijke ‘hendels vast’ door de speakers. Er heerst een doodse stilte in de zaal, de zenuwen gieren door je lichaam. Wat gaat de tijd snel, of juist langzaam? Hoe lang zou je hier al in deze stilte zitten, wachtend op het startsein? Dan verandert je scherm in ‘Ready’, je ademt nog één keer diep in en komt volledig in je focus. ‘Sit Ready, Attention, Row’! Een luide buzzer heeft geklonken en de startjes worden door iedereen ingezet. De stilte waarin je eerst een speld kon horen vallen, is veranderd in een luid gejoel vanuit het publiek, de commentatoren vertellen over de wedstrijd maar alles valt weg in het niet. Het enige waar je mee bezig bent is het wedstrijdplan volgen.  

Nog een paar meter te gaan, maar je weet het al, je gaat straks blikken! Het laatste stukje doorzetten, de meters tellen af en dan is het zo ver, de teller staat op 0m. Het geluid van de menigte veranderd van aanmoedigen naar juichen. Na een lange 2k en een constante eerste plek had Laura haar doel bereikt: ze heeft geblikt! Ook de EJD, EJZ en Malte hebben goede resultaten neergezet. Check alle uitslagen hier! 

Niemand kon zich een betere aftrap van de NKIR bedenken dan dit. Een dag die is begonnen met een overwinning.