Zaterdag heeft het NKIR plaatsgevonden, de roeiwedstrijd die niet op het water uitgevochten wordt. Er hebben 25 pelargianen in acht verschillende velden gestart. In de ochtend was het als eerst de beurt aan de dames in het Dames Gevordene-veld waarin Amber, Birgit en Esmee in de eerste heat zijn gestart. In de tweede heat hebben Lianne en Isa hard gestreden voor een mooie tijd! Hierna startte Lex in het Lichte Heren Gevordene-veld. Hij heeft een mooie race gevaren en heeft echt alles eruit gehaald! Na het lichte veld was het de buurt aan Jannick en Coen die in het Heren Gevordene-veld hebben laten zien wat ze waard zijn met goed resultaat! Daarna heeft onze enige veteraan, Ugo, gestart in het Heren Veteranen A veld en is gefinisht met een mooie tijd onder de zeven minuten.

Hierna startte na een kleine pauze José van Veen in het Dames Elite-veld. Ze heeft een hele mooie, vlakke eerste 1500 meter geroeid en hierna met een gouden eindsprint het veld gewonnen! Hiermee wint ze haar titel van twee jaar geleden terug!

Na dit hoogtepuntje was het de beurt aan de viertjes! Eerst zijn de lichte en zware mannen gestart. Vooral bij de lichte mannen was dit een spannende race omdat ze tot de laatste paar honderd meter nog 1elagen. Helaas ontbrak een harde eindsprint waardoor een toch mooie tweede plaats is bereikt! Ook onze zware mannen zijn met een mooie race 2egeworden! Na de mannen was het de buurt aan de twee vrouwen viertjes.

Het viertje met Lisa, Sanne, Sophie en Emilie heeft hard gestreden en hiermee een mooie prestatie neergezet! Het viertje met Marlinde, Robin, Nina en Judith gingen echt als een malle en hebben met een gemiddelde tijd van 7:33,1 het Dames Eerstjaars vierenveld aangeveegd! En hiermee de titel die vorig jaar behaald is geprolongeerd met een prachtig blik als gevolg!

Ik ben super trots op alle 25 roeiers die zijn gestart en gefinisht! En mochten ergometers drijven en onze roeiers net zo hard gaan op het water als op de ergometer dan krijgen we een heel mooi seizoen!

 

VeldRoeier(s)2k tijd Eind positie
DGIsa van Rijswijk

Lianne Damink

Amber Meulenbeld

Birgit Göbel
Esmee Amsen

7:43,5

7:29,8

8:17,9

8:09,3

8:24,2

58e  

42e  

59e 

54e  

61e 

HGJannick Zwetsloot

Coen van Arkel

6:36,4

7:43,5

26e

57e

HVAUgo Moruzzi6:56,616e
DEJose van Veen6:39,31e
LHGLex van der Meijden7:04,831e
LHEj4Jasper Weenink

Simon van Oort

Mick Hagoort

Barend Bruggeman

7:07,52e
HEj4Floris-Renee van Strien

Max Duijm

Cars Boon

Hendrick Visscher (Skadi)

6:44,72e
DEj4Marlinde Bulsink

Nina Dorigo

Robin Hofmeester

Judith de Winter

 

Sanne Vellema

Lisa Janssen

Emilie Corbeth

Sophie Adriaansens

7:33,1

 

 

 

 

8:09,5

1e

 

 

 

 

13e