Afgelopen zaterdag was het NKIR. Een grote opkomst van Pelargos al op de vroege ochtend. Alle ergometers stonden klaar, de roeiers waren nerveus. Je rook de spanning van de wedstrijd al om je heen. Bijna heel Pelargos was aanwezig om 9 uur om iedereen aan te moedigen.

Als eerste was het de beurt aan het dames clubveld. Ysabelle heeft 07:50.2 geroeid en is de snelste van alle Pelargos dames uit het clubveld, gefeliciteerd! Emilie kwam hierna met een tijd van 08:09.0. Lisa zat daar vlak achter en heeft een tijd van 08:11.8 getrapt. Stella heeft een tijd getrapt van 08:17.2 en precies tegelijk met Stella kwam ook Mirna over de finish met een tijd van 08:17.2. Judith heeft een tijd getrapt van 08:19.7. Dianne is met een tijd van 08:26.6 over de finish gekomen en Wies daar vlak achter met een tijd van 08:28.3. Ontzettend netjes gedaan dames. Voor alle tijden van het clubveld kunnen jullie Time Team checken.

Hierna was het de beurt aan het heren clubveld. Pim heeft een onwijs goede tijd neergezet en is tweede geworden van zijn heat met een tijd van 07:00.3. De snelste van alle heren in het clubveld. Gefeliciteerd! Joran kwam hier snel achteraan met een tijd van 07:03.5. JP heeft een tijd neergezet van 07:38.0. Heel goed gedaan heren, het was een spannende race.

Hierna was het de beurt aan Carlijn in het Dames Gevorderde veld. Veel fanatieke wedstrijdroeiers die helemaal tot het gaatje gaan, en zo ook Carlijn. Ze heeft een tijd van 07:50.2 getrapt. Helaas geen persoonlijk record maar wel tot het uiterste gegaan op deze 3e NKIR voor Carlijn. Heel goed gedaan!

Tussen 10:15 en 14:30 was er voor Pelargos niets te zien. Gelukkig wel een heleboel andere leuke velden. José en de eerstejaars roeiers maakten zich klaar voor de wedstrijd. De roeiers die al klaar waren hebben lekker geluncht en nagepraat over deze 2k.

Om 14.30 stond heel Pelargos weer in de zaal verzameld bij ergometer 15. Hier ging José van Veen van start. Het was heel spannend, zou ze de titel behouden en eerste worden of niet? Van te voren gaf ze al aan dat er 1 roeister is die mogelijk wel harder gaat. Het was een hele mooie en hele spannende race. Nummer 1, 2 en 3 wisselden continu van plek op het scorebord. Uiteindelijk is José op een haar na 2e geworden met een tijd van 06:43.6. Wat een ontzettend knappe prestatie is, gefeliciteerd José!

Hierna was het de beurt aan het Dej4+ veld. Onze dames Isa, Robin, Rosa en Lianne zaten midden voor op de ergometers 17 tot en met 20. Met de enorm gecontroleerde halen haalden ze iedereen in. Ze gingen niet te hard van start en konden het ontzettend mooi afmaken. Triton, Proteus en Aegir werden ingehaald en veroverden de eerste plek waar ze op bleven. De dames kwamen als eerste over de finish met een tijd van 07:40.2. Het gejuich uit de zaal van heel Pelargos maakten de commentators en de fotografen aan het lachen. Zelfs Isa, Robin, Rosa en Lianne konden er een soort van om lachen al liggend naast hun ergometer. Pelargos zullen ze niet meer vergeten. Dames, de blikkenborrel is al geweest, maar proost en van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning. Neem vooral even een kijkje op deze pagina waar ons record het komende jaar op staat: http://www.nkindoorroeien.nl/nederlandse-records/

Hierna was het de beurt aan het Ej 4+ veld. Onze heren Jannick, Floris, Thijs en Bas zaten klaar op de ergometers 5 tot en met 8. Na de overwinning van de dames stond iedereen weer klaar om deze gasten over de finish te schreeuwen. Het was een onwijs spannende race. Wat werd er hard geroeid. De heren zijn als 5e over de finish gekomen met een tijd van 06:41.0. Heel erg goed gedaan, jullie mogen trots zijn op deze prestatie. Op naar een mooi wedstrijdjaar!

Als laatste was het tijd voor onze combinatie met Thêta in het LEj 8+ veld. Nog nooit hadden ze elkaar ontmoet. Jasper, Lex, Tim en Daniel waren er helemaal klaar voor, lichte spanning was aanwezig maar ze gingen ervoor. Ingewogen en al, namen ze plaats op de ergometers naast Thêta. Het was een spannende race, de mannen hebben ontzettend hard hun best gedaan en zijn uiteindelijk als 5e van de heat over de finish gekomen met een tijd van 07:03.0.

Het was al met al een hele leuke, spannende dag voor Pelargos. Ik denk dat jullie allemaal trots mogen zijn op alle resultaten en dat er zoveel Pelargianen aan het aanmoedigen waren de hele dag. Hou dat vol!