Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, het Nederlands Kampioenschap indoor roeien! Met maar liefst 27 roei(st)ers is er gestart en zijn er hele mooie prestaties neer gezet. Het eerste veld van de dag was het dames gevorderde veld waarin in Carlijn, Birgit, Emma, Isa en Julie zijn gestart. Dit was een zeer groot veld waarbij er in totaal 80 dames hebben gestreden voor de snelste tijd. Hierbij heeft Julie een 10e plek behaald , een PR met 7:16,3 en een officiële 3e plek in de Pelargos ergometer lijst! Ook Birgit heeft haar PR verbeterd met een tijd van 7:36,5.

In het volgende veld werden de Nederlandse titels onder de dames verdeeld. José had vorig jaar al de Nederlandse titel behaald in het elite veld. Ook dit jaar heeft zij met een hele sterke 2k laten zien dat ze nog steeds de snelste is met een tijd van 6:35,5!! In dezelfde heat is ook Marlinde gestart. Zij startte in het veld onder de 23 met zeer sterke tegenstanders. Uiteindelijk heeft zij een goede strijd laten zien en hiermee is een 3e plek behaald en een PR met een tijd van 6:49.1

Later op de dag was het aan de eerstejaars ploegen om zich te meten met de rest van de potentiële eerstejaars wedstrijd. Bij de heren zijn in het zware veld Rein, Sem, Cars en Peter op een 6e plek geëindigd, hiervoor heeft Cars maar liefst 2055 m afgelegd. Het meeste aantal meters van alle Pelargianen. Ook de lichte heren met Barend, Zander, Gerhard en Bram zijn op de 6e plek geëindigd. Met de  getrapte tijden zijn Bram en Barend op de nummer 3 en 6 in de Pelargos lichte heren records lijst gekomen.

Tenslotte was het aan de dames om gezamenlijk 8 km af te leggen. Bij de lichte dames hebben Sanne, Annette, Veerle en Joanne gestreden in een veld waar wel 21 eerstejaars ploegen hebben gestart. Hier hebben ze zich goed staande gehouden en zijn er ook weer roeisters op de Pelargos ergometer lijst terecht gekomen. Joanne heeft de 4e plek gehaald en Annette is op de 6e plek gekomen. Verder zijn er nog twee eerstejaars dames ploegen gestart, met hierin Wijke, Pien, Roos Simone en Inge, Emilia, Paula, Lise. Hierbij is er nog een 6e plek gehaald!

Wil je alle resultaten nog een  keer bekijken, klik dan hier: https://regatta.time-team.nl/nkir/2019/results/cfa5a3032-9f90-4cb4-8a19-dfde7dc4fcb6.php

Er zijn hele mooie resultaten behaald waar ik en we als hele vereniging heel trots op mogen zijn. In heel veel velden hebben we laten zien zeker niet onder te doen op de grotere verenigingen!!