Op zaterdag 18 maart was het dan eindelijk zover; de eerste wedstrijd van de EJD, waar ze zich hebben gemeten met de rest van roeiend Nederland. De boot werd aan het eind van de week al richting Proteus geroeid zodat deze daar klaar zou liggen voor zaterdag. De dames starten zaterdag in het eerste blok om 10.00 uur. De eerste wedstrijd is altijd spannend, alles is nog zo nieuw en anders. In deze spanning werd de start uitgesteld met een half uur vanwege het weer. Het was zo mistig dat je niet verder dan 2 lantaarnpalen kon kijken. Na lang wachten werd er uiteindelijk toch gestart.

De dames starten goed weg en met alle support vanaf de kant was het echt tof. Nu moesten ze het alleen zo vol blijven houden en dat is lastig wanneer een wedstrijd 5 kilometer duurt. Ze zakte wat weg maar bleven wel doorgaan om zo snel mogelijk over de finish te komen. Dit gebeurde dan ook met een tijd van 22 minuten en 10 seconden.

Zondag werd de boot weer terug geroeid om de ergste spierpijn eruit te roeien. De komende tijd gaat de EJD ’17 verder trainen naar de Head toe. Een pittige wedstrijd van 8 km, deze zal plaats vinden op 18 maart. Kom ook allen hier de dames aanmoedigen!