Beste leden,

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd wedstrijden van het kortebaan-seizoen. We trapte maar liefst af met drie wedstrijden. De SLEOS, KHB en daaronder viel ook nog het NK-groot. En nu hoor ik jullie denken; KHB en NK-groot die kennen we wel, maar SLEOS? Ja! SLEOS of terwijl het Skadi-Laga Eerstejaars Opening Spektakel. Hier hebben onze wedstrijd ploegen laten zien waar ze al die tijd zo hard voor hebben getraind.

We focussen ons als eerst op onze eerstejaars ploegen die met zn alle zijn afgereisd naar de WAB voor de SLEOS. Voor iedereen was het een prachtige ervaring en een enorm genot dat het eindelijk dan mag. Dit was ook zeker bij iedereen te merken en heeft energie gegeven voor op het water. De EJD trapte in alle vroegte af op de hielen gevolgd door de EJZ met de voorwedstrijden. De EJD was geloot in een corporale-cocktail, erg pittige heat om in te beginnen. Hier hebben ze beiden enorm gestreden wat resulteerde voor zowel de EJD als de EJZ in de B-finale. Met een prachtige tijd van 07:13,82 zijn de meiden 5e geworden en de heren een knappen 1ste plek met 07:22,28.

Na een goede nacht en veel eten mochten onze eerstejaars door naar de zondag en weer in de vroege nevel op de WAB hun eerste wedstrijden varen. De voorwedstrijden waren zwaar, maar de EJD heeft zich keurig boven Laga in de C-finale weten te plaatsen. De heren hebben zelfs de A-finale gehaald met de voorwedstrijden. De EJD heeft ontzettend hard gestreden en met tegenwind 07:36,93 weten neer te zetten en het weekend mooi afgeloten met elkaar. De EJZ heeft hun laatste race alles eruit gehaald en zijn ontzettend knap vierde geworden in de A-finale met een tijd van 07:26,44.

Het is zwaar om in een weekend vier keer de WAB over te racen, maar de ploegen hebben ontzettend goed geracet en laten zien wat een toffe stappen ze hebben gemaakt afgelopen jaar. Het is nu een kwestie van veel eten, veel slapen en opladen voor de volgende wedstrijden: De Argo-Sprint en de NSRF-slot.

 

De OJD heeft dit weekend maar liefst vijf keer de Bosbaan over geracet en prachtige resultaten behaald, waaronder een verenigingsrecord in de 2x! Hoe ze het allemaal maar doen neer weten te zetten weet eigenlijk niemand.

De meiden gingen op de zaterdag gelijk vol van start bij het NK-groot. Ze starten in een pittig veld en zelfs in de zelfde heat met niemand minder dan de bond- en tevens Olympische roeiers Ilse Paulis en Marieke Keijser. Deze meiden waren nog net iets te sterk zij werden eerste, gevolgd door Duitsland en met maar een verschil van 0,78 sec op de Duitsers kwamen Isa en Carlijn binnen. Dit resulteerde na de semi-finals in een plekje in de B-finale. Een enorm spannende race, en zeker de moeite waard even terug te kijken. Ze zijn geëindigd op de 5e plek en overal op de 10e plek op het NK-groot. Echt ontzettend goed van deze toppers, iets waar Pelargos trots op mag zijn.

De zondag mochten ze nogmaals twee keer de baan over in het W2x veld op de KHB. Deze wedstrijden waren ontzettend spannend en zijn de meiden in de voorronde op de eerste plaats geeindigd. De A-finale was gehaald en met een verschil van 4,47 sec zijn ze 3e geworden.

De meiden mogen ontzettend trots zijn op hun resultaten. Ze hebben zich nog meer op de kaart gezet en hopelijk geeft het kansen om door te groeien. Zoals de commentatoren ook wel hen benoemende zijn het de #darkhorses van Pelargos.

 

Er is veel gevaren dit weekend. Een kwestie van snel herstellen, en vanaf vrijdag mogen de roeiers zich alweer laten zien op de WAB. Ditmaal allemaal gezellig bij elkaar. Heel veel succes met de voorbereidingen en op naar de volgende!