Afgelopen weekend vond de Koninklijke Holland Beker plaats op de Bosbaan. Een heel groot evenement. Marloes en ik waren er nog nooit geweest en we keken onze ogen uit. Wat we gewend zijn van een wedstrijd, was op deze wedstrijd 3x zo groot of veel. Voor Carlijn en Lianne ook een leuke ervaring. Veel internationale ploegen maar ook internationale kamprechters die je boot komen controleren. Ook zitten er boegnummers op de boot, weer iets wat bij andere wedstrijden niet is.

Van Pelargos was er 1 ploeg en een combinatie dit weekend. Op zaterdag hebben Carlijn en Lianne gestart in het WDev2x veld. Een pittig veld met een aantal bekende tegenstanders. De dames hadden niet hoog ingezet en gingen met open mind de wedstrijd in.

Bij de voorwedstrijd kwam het er niet helemaal uit. De dames hebben geen lekkere race gevaren. Ze werden helaas 5e in de voorwedstrijd met een tijd van 08:37,28. Hiermee hebben ze wel de B-finale gehaald.

Na een hele middag genieten van het lekkere weer, het mooie roeien, de lunch van het Grand Café bij de Bobaan was het tijd voor de B-finale. De dames namen het op tegen Gyas, de grootste tegenstand waar ze nu tegen roeien in het DB 2x veld. Het was een spannende race. Uiteindelijk zijn ze 4e geworden in de B-finale met een tijd van 09:11,40.

Op zondag was het de beurt aan Jose van Veen in de KNRB combi in het W8+ veld. Tijdens de voorwedstrijd startten ze met een time-trial. Het scheelde een kleine 5 seconden maar in de voorwedstrijd is Jose in de KNRB combi 1e geworden en hiermee een plek behaald in de A-finale. In de A-finale hebben ze wederom een mooie race gevaren en zijn de dames 1e geworden op de Koninklijke Holland Beker in het W8+ veld. Van harte gefeliciteerd met deze overwinning!!

Op naar de laatste wedstrijd van het jaar, de NSRF Slotwedstrijden op de Willem Alexander Baan!