Afgelopen weekend zijn we voor de laatste keer dit seizoen afgereisd naar de Bosbaan, voor de Koninklijke Holland Beker. Een grote, prestigieuze wedstrijd met veel internationale ploegen en bondsroeiers. 

Het is dan ook niet voor niets dat van het eerstejaarsklassement alleen de top 6 ploegen worden uitgenodigd. Dat waren dit jaar de EJZ en de EJD, maar ook de MGD. Voor de middengroep was het de laatste wedstrijd van hun klassement, een erg mooie afsluiter. 

Na een mooie harde start van EJD ging ze de strijd aan tegen de top van het klassement. Helaas had de rest van de ploegen een erg goede dag, en werd de afstand tussen EJD en de andere ploegen steeds groter. Desondanks hebben ze een hele mooie extra race gevaren. 

Onze heren en Kelly hadden er weer veel zin in nadat de EJD gestart was. Met een klein obstakel van een coxbox en headset die het tijdens het oproeien ineens niet meer werkten, was het nog even stressvol voor de start. Gelukkig hebben ze door een goede samenwerking tussen Fabie en de kamprechters kregen ze toch nog een werkende. En dat was te merken, bij de start vlogen ze weg en wisten ze vanaf de 500m de eerste plek vast te houden. En dat leverde hun nog een blik op!  

Op de zondag was het aan Lola en Laura om hun laatste klassementswedstrijd te starten. Met een ietwat langzame start begonnen ze de race en bleven ze de eerst 1000m goed bij de rest van het veld. Helaas ging de tweede 1000m wat minder lekker en zijn ze 5e geworden in de voorwedstrijd. Al met al wel een mooie wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten. 

Veld Ploeg/Wie Race Tijd Positie 
Zaterdag 
WFm4+ EJD’23 A-finale 07:56.72 5e 
MFm4+ EJZ’23 A-finale 06:39.34 1e 
Zondag 
WDev2x MGD’23 Heat 2 08:14.82 5e