Lieve Pelargianen,

Alweer de vierde najaarsbokaal wedstrijd: de Knorrensteijn Memorial Regatta. Voor de 20e keer werd de KMR geroeid op het Twentekanaal bij Euros in Enschede. Een boel Pelargianen hebben de grote tocht gemaakt: drie ploegen zijn de wedstrijd gestart. Het was een beetje fris, met af en toe een buitje, maar dat deed niks aan de sfeer op de wedstrijd! Op de achtergrond was er een leuk deuntje te horen, en onder een paar tenten kon er prima worden geluncht. We hadden geluk: Prowst startte als eerste ploeg pas in het derde blok – en die paar uurtjes slaap extra kwam voor iedereen goed uit.

Prowst ging als eerste het water op met Ooievier. Meteen een knallend begin: wederom heeft deze damesploeg weer GETAART waardoor de teller nu op TWEE taarten voor deze ploeg staat!! En dan is de KMR ook geen flauwe race: 4.8 km mét een keerboei. Michelle, Anna, Fleur, Nienke en st: Niek (en tevens hun coach) mogen ontzettend trots zijn – in een C4+ gewoon bijna een andere boot bumpen in een wedstrijd in achtervolging is een geweldige prestatie.

Daarna gingen de meiden van Overstuur het water op. Emma, Maria, Christa en Tamara vlogen wederom over het Twentekanaal. En óf deze meiden alles hebben gegeven! Het enige wat te horen was over het water was “Bouwen, NA NU!” van Josie. In de achtervolging haalden ze maar liefst drie boten in, en werden ze derde in poule 2. Geweldig gedaan meiden!! De boot werd hierna snel overgenomen door de heren van de Zondagroeiers, met Niek, Timothey, Bram, Teun en st: Linde in de boot. Ook zij hebben keihard getrapt en tot de laatste halen gestreden. De Zondagroeiers werden 4e in poule 3 van de Najaarsbokaal. Het was een koude en gure wedstrijd, en het was fijn dat iedereen nog een beetje kon opwarmen tussendoor met een lekker kopje soep. Na deze mega succesvolle dag ging iedereen dan ook tevreden de trein of auto in terug naar het Westen. 

 

 4,8 km  
Prowst 23:55.28 1e  
Overstuur 22:14.94 3e (poule 2) 
Zondagroeiers 22:14.22 4e (poule 3)