Afgelopen weekend was het naast de wedstrijddames ook de beurt aan Wies. We hadden een hele mooie skiff van Phocas geleend en bij aankomst op de Bosbaan en na het zien van deze mooie boot kreeg Wies er steeds meer zin in.

Om 13:00 startte Wies haar voorwedstrijd. Het was nog even wennen in de boot maar uiteindelijk is ze met een tijd van 2:06,65 als 5e over de finish gekomen. Een tijd waar ze ontzettend trots op mag zijn en ook niet helemaal geloofde na de wedstrijd.

In de middag hadden we tijd voor een lekkere lunch in het Bosbaan café, en kon Wies zich lekker ontspannen voorbereiden op de finale, een 1000m boord aan boord wedstrijd.

Het zonnetje was weer wat gaan schijnen en Wies had er zin in, nog 1 keer in het mooie bootje de baan over knallen. En dit heeft ze gedaan! Het zag er soepel uit, en er zal een lekker tempo in. Uiteindelijk is ze 2e geworden in de B-finale, en het scheelde maar 2 seconden met de nummer 1 in de B-finale. Uiteindelijk heeft Wies over de 1000m een tijd neergezet van 04:22,90. Een ontzettend goede prestatie waar ze ontzettend trots op mag zijn!

Aankomend weekend is het de beurt aan een hele grote groep competitie roeiers. Op zaterdag zullen er 4 competitie ploegen aan de start verschijnen.

In het eerste blok om 10:30 zal Louter Palen aan de start verschijnen. De afgelopen wedstrijden zat er zeker een stijgende lijn in hun prestaties en ze staan daarom nu ook 2e in de heren poule 2. Heel spannend dus!

Daarna is het in blok 2 om 13:00 de beurt aan Les Etrangers. Na een hele goede prestatie op de Traianus Regatta zijn zij doorgeschoven naar een 13e plek in poule 1. Een hele mooie prestatie van de mannen! In hetzelfde blok zullen de meiden van de Klooievaars gaan starten. Zij staan nu 3e in poule 3. Het zal dus deze wedstrijd een hele spannende race gaan worden!

In blok 3 om 15:30 zullen de meiden van Adtlantis aan de start verschijnen. Zij zullen er alles aan gaan doen om wat plekjes hoger te gaan schuiven in de poule 4 waar zij nu op een 23ste plek staan.

‘s Avonds is het de beurt aan Wies in de skiff en de mannen van Merels Kerels op de PEiK. Zij zullen voor Proteus een 450 meter race gaan varen. Vanaf 18:05 zullen deze races gevaren worden.

De volgende dag gaan we verder met de PEiL. In blok 4 vanaf 11:15 zullen de meiden van Haagelslag aan de start verschijnen. De dames zullen starten in het DCL4+ veld. Ze hebben de afgelopen weken hard getraind en zullen op de wedstrijd de strijd aan gaan met 11 andere ploegjes!

In blok 5 zal de heren club 8+ de 4,5 kilometer gaan varen. De mannen staan nu 4e in de Kruithuisbokaal. Een ontzettend mooie prestatie en dit geeft heel veel hoop voor deze wedstrijd. Ook Imperium Lucius en Borrelbootje zullen in dit blok gaan starten. Na een hele goede prestatie op de Traianus Regatta zijn de meiden van Imperium Lucius doorgeschoven naar poule 1 waar zij op dit moment 17e in staan. Ook Borrelbootje gaat lekker zijn zij staan op dit moment 10e in poule 2.

Aan het einde van deze drukke dag zal ook Wies nog een keer aan de start verschijnen voor haar 4,5 kilometer race. Zij zal in het laatste blok starten vanaf 16:30.

Ik heb enorm veel zin in dit weekend en wens alle ploegen dan ook onwijs veel succes!