Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Hollandia. Een weekend waar – met de Nationale Kampioenschappen –  volop kon worden genoten van roeien op het hoogste niveau! Onze dames lieten zich tussen dit roeigeweld alles behalve ongemoeid. Voorafgaand was er veel getraind op de eerste 1000 meter en dit kwam tijdens de wedstrijden naar voren. Zaterdag werd de A-finale vliegend gestart, onze roeisters lagen midden in het veld en legde iedereen het vuur aan de schenen! Tot de 1000m lag het veld tergend dicht bij elkaar, waar alleen Euros vertrokken was. Onze dames waren verwikkeld in een mooi duel met Orca, Eagir en Gyas. De ploegen deden alles om voorop te blijven, de opzetjes vlogen het publiek om de oren. Na de laatste 750m was Eegir weg, de rest bleef dichtbij. Tot aan de laatste meters bleef het spannend. We kwamen net achter Orca binnen maar de toon was gezet. Er was duidelijk sneller gevaren ten opzichte van de Varsity.

Deze lijn wilde we doorzetten naar zondag, waar de voorwedstrijden voor het DB 4+ veld gestart werden. Met alleen de veld snelsten – Euros en Laga – in onze heat beloofde het een pittige wedstrijd te worden. De tijdsnelsten zouden doorgaan, de opdracht luidde dan ook ‘eigen race roeien en probeer aan zo lang mogelijk aan te haken bij Laga’.  Zo geschiede, wederom werd er goed gestart en lagen onze dames boord aan boord met Laga. Op meer dan een paar momenten scheelde het maar een paar halen en we hadden voor de Delftse roeisters gelegen, één van de te kloppen boten. De race werd gefinisht met weer een verbeterde eindtijd. De A-finale werd niet gehaald maar de stijgende lijn was doorgezet.

Hierna mochten de dames welverdiend genieten van de zon en de DE 2- A-finale, waar José van Veen starten. Hier liet onze Olympisch roeister even zien wat het inhoudt om in de échte top te roeien. Na een uiterst spannende wedstrijd, waar José continue aan het jagen was op de Nereus/Gyas combinatie, veroverde ze een mooie tweede plek op de Nationale Kampioenschappen. Het was al met al weer een mooi roeiweekend, op naar de volgende!