Er is geblikt!

Onze EJZ is tot het gaatje gegaan in de A-finale op zondag, waarmee ze het HB4+ veld hebben gewonnen en dus beginneling af zijn gegaan. Kom ze allemaal feliciteren op de blikkenborrel op de Laak op 3 mei om 19:30. 

We begonnen het weekend wat rustiger dan waar we het mee afsloten, namelijk met de EJLD in het LDEj4* veld. Met een krachtige wisten ze goed het veld te starten, om vervolgens de hele 2000m tegen Thêta en Saurus te strijden voor plek 4, 5 en 6 in de voorwedstrijd. In de laatste 500m wisten ze met een sterke eindsprint toch nog Saurus in te halen. Helaas was dit net niet genoeg voor een finale, dus gingen de meiden op voor een tweede kans op zondag. 

Op zondag konden ze goed herpakken en lukte het ze om met een spannende laatste 500m de strijd met Asopos te winnen en dus een plekje in de B-finale te bemachtigen. Hier hebben ze een goede race gevaren en konden ze met krachtige en mooie halen laten zien wat ze waard zijn. 

Zaterdagmiddag was het aan EJD om de eerste voorwedstrijd te varen, waar ze met een ongelukkige loting, maar mooie halen 4e werden en dus de B-finale haalden. Vervolgens trapte ze in de B-finale iedereen eruit en werden ze daar 1e. De zondag was de loting wat beter, maar toen hadden de andere ploegen een erg goede dag. Wel weer de B-finale natuurlijk, dit keer wisten ze met een goede start en krachtige halen als 3e te eindigen. 

De zaterdag was het ook aan de MGD2x om hun vooruitgang te laten zien, helaas alleen in de finale door het lage aantal inschrijvingen. Ze kwamen weg met een krachtige start waarmee ze meteen al Vidar achter zich lieten, voordat ze afzakten naar baantempo. Hierbij lieten ze zich niet gemaken door de tegenstanders, maar kwamen ze in een krachtige baanhaal terecht. Zo krachtig zelfs, dat ze eerst Boreas en vervolgens ook de Phocas/Waal combinatie konden inhalen. Uiteindelijk zijn als 3e geëindigd in de finale, een mooie prestatie van onze dames! 

Dan de EJZ die op zaterdag een gunstige loting hadden, en krachtig weg startten bij de voorwedstrijd. Ineens kwam Vidar echter om de hoek kijken, en werd onze EJZ er in de voorwedstrijd uitgetrapt. De A-finale was de tweede kans om tegen elkaar strijden, waar Vidar, Nereus en onze EJZ nek-aan-nek gingen tot aan de finish. 

Op de zondag wisten ze het ook nog erg spannend te houden door in de voorwedstrijd 2e te worden met maar 2,8 seconden verschil. Gelukkig lieten ze nummer 3 van de voorwedstrijd al snel achter zich, waardoor ze verzekerd waren van een plekje in de A-finale. En dan de finale, waar ze met een krachtige start al meteen met de boegbal voor lagen op Nereus. Maar een beetje spanning en sensatie gaat er wel goed in bij onze EJZ, want wat waren die boten aan elkaar gewaagd. Het was zo spannend dat ze op de 1500m nog een ongelooflijke eindsprint moesten inzetten om die 1e plek terug te pakken. Het finishmoment was net duidelijk genoeg dat we met zekerheid konden zeggen dat onze EJZ beginneling af is gegaan als eerste van het EJK! 

Na de overwinning van EJZ gevierd te hebben, en onze EJD en EJLD hun finale hadden gevaren, was het tijd voor Alma om haar B-finale te varen. Maar eerste de voorwedstrijd, die ze met een ongelukkige loting als laatste eindigde. Voor haar eerste wedstrijd in de skiff sinds de WinterWedstrijden, was het een pittige uitslag om te slikken. Gelukkig is Alma heel goed in het varen van haar eigen race en kwam ze met goede moed het water af. 

In de B-finale was ze beter gewaagd aan haar veld, waar ze met een ietwat voorzichtige starte weg kwam om als 3e de eerste 500m in te gaan. De skiff van Nereus en De Hoop wist ze meteen al achter zich te laten, om vervolgens de strijd aan te gaan met de skiff van Orca en de Amstel. Na hard en lang te strijden, met halen die nooit slordig werden, is ze met minder dan een seconde verschil uiteindelijk 4e geworden. 

Veld Ploeg Race Tijd Positie 
Zaterdag 
LDEj4* EJLD’23 Voorwedstrijd 3 08:10,90 5e  
DEj4+ EJD’23 Voorwedstrijd 2 07:54,59 4e 
HEj4+ EJZ’23 Voorwedstrijd 1 06:51,11 2e 
DB2x MGD’23 A-finale 07:58,12 3e 
DEj4+ EJD’23 B-finale 08:09,12 1e 
HEj4+ EJZ’23 A-finale 06:55,15 3e 
Zondag 
HB4+ EJZ’23 Voorwedstrijd 3 07:04,12 2e 
DB4+ EJD’23 Voorwedstrijd 2 08:09,56 4e 
LDB4* EJLD’23 Voorwedstrijd 1 08:06,54 4e 
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson (EJLD’23) Voorwedstrijd 2 09:01,79 6e 
HB4+ EJZ’23 A-finale 06:50,14 1e 
DB4+ EJD’23 B-finale 08:14,82 3e 
LDB4* EJLD’23 B-finale 08:08,77 6e 
DB1x Alma Rudenlöv Karlsson (EJLD’23) B-finale 08:49,24 4e 

 

Voorlopig zeggen we gedag tegen de Bosbaan, tot de ARB in juni komen we er niet meer terug. Maar wat een mooi afscheid was dit, met prachtige prestaties van al onze ploegen. Alma die met prachtige halen in de skiff de finish over komt, hoe krijgt ze dat voor elkaar? Met EJZ die op een haartje na 1e wordt in het beginnelingen veld en daarmee blikt! EJLD die bovenaan de B-finale eindigt op zondag en zichzelf weet te verbeteren in één weekend. De EJD die pech hebben met de loting, maar toch twee hele mooie finales varen op beide dagen. En onze MGD dubbeltwee die 3e wordt in de A-finale en de andere drie ploegen ver achter zich laat.