Afgelopen weekend is de Hollandia en NK-klein geroeid op de Bosbaan in Amsterdam. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er verschillende ploegen van start gegaan.

VRIJDAG
Het weekend begon al op vrijdag waar de Time Trials (voorwedstrijden) voor het NK-klein geroeid werden. Dit waren voor José en Carlijn voorwedstrijden die bepaalden of er kwart, halve of hele finales geroeid konden worden op de zaterdag en zondag! Als eerst was Carlijn aan de beurt om 18:17 ze heeft een goede race gevaren maar dit was helaas net niet genoeg voor een plekje in een kwartfinale en ze is dus als 27e geëindigd. Maar voor een eerste NK kan ze hier zeker tevreden mee zijn. Om 19:22 was José samen met Ellen Hogerwerf van Proteus aan de beurt in de 2-. Ze hebben een hele steady race gevaren en hebben de TT gewonnen! Hierdoor hebben ze zich zonder herkansing geplaatst voor een halve finale!!

Klik HIER voor het Eerstejaars Klassement en klik HIER voor het Development Klassement.

ZATERDAG
Zaterdag was het de beurt aan onze eerstejaars dames die in de voorwedstrijd met een spannende race knap 1e werden vlak voor de EJD van Okeanos. Wat betekent dat er wederom een a-finale in het eerstejaars klassementsveld geroeid ging worden in de middag en dat er sowieso weer puntjes gescoord worden voor het klassement! Hierna zijn Lianne en Isa van start gegaan in de eerste race voor het development klassement, het was ook de eerste race samen in de Eau Eau dus hier is veel van geleerd! Helaas was er geen finale voor de dames. Aan het begin van de middag was het zover voor de EJD de finale voor het klassement!! Het was een ontzettend spannende finale waar Skadi helaas nog een maatje te groot was maar de rest van het veld is met de grond gelijk gemaakt en dit resulteerde in een 2e plek en 8 punten voor het klassement. Waardoor de meiden nu op een prachtige 5e plaats staan.

ZONDAG
Zondagochtend was het wederom de beurt aan José die om 8:10 in de eerste halve van start ging en deze met wederom een mooie race won! Hierna ging onze eerste, eerstejaars dames8+ van start in het beginnelingen veld. Met een halve taft kwam helaas Nereus eerst over de start, maar met een tweede plek hebben de dames zicht keurig geplaatst voor een a-finale in de middag!! Na deze prestatie van de EJD was het de beurt aan Robin die voor het eerst in een skiff aan de start lag van een 2K wedstrijd. Ze is 3e geworden in haar voorwedstrijd met een sterke race met goede eindsprint. Dus dit is zeker een goed resultaat waar ze trots op mag zijn! Helaas niet genoeg voor een finale maar er komen nog een aantal wedstrijden aan!! Een halfuurtje later lagen Isa en Lianne voor de 2e keer dit weekend aan de start. Met een race die een stuk beter was dan de eerste zijn ze als 4e over de finish gekomen wat, in een gevorderde veld zeker een hele prestatie is!! Tegen het begin van de middag was het de beurt aan de EJD om hun finale te roeien! Het veld lag in de ochtend erg dicht bij elkaar dus de finale zou spannend worden! En dit was ook zeker het geval, de meiden lagen iets achter uit de start maar zijn gedurende de race steeds wat verder naar voren geschoven! Uiteindelijk zijn er vier boten met overlap geëindigd en de 4e plaats was voor onze meiden. Maar de wind was hard en ze hadden hierom niet de beste baan waardoor dit ontzettend knap is!! Om 15:59 ging José samen met Ellen van start voor hun NK-finale. Dit was een ontzettend spannende race met een goede start voor de RIC combinatie, Jose en Ellen bleven de hele wedstrijd naar voor schuiven (kwamen als 3e uit de start), de Nereus 2- nam halverwege de race de nummer 1 plek over. Maar de drie boten lagen heel dicht bij elkaar in de laatste 500m. Jose is op 0,3 seconde 2e geworden dit is natuurlijk onwijs jammer maar de zilver medaille is meer dan verdiend en alsnog een bijzonder goede prestatie!!

Kijk op Time Team voor alle uitslagen van dit weekend!

Het was een heel gaaf weekend met mooie weer en een sterk windje tegen. Maar met bovenal hele mooie prestaties en duidelijke groei in alle gestarte ploegen!! Ik ben heel trots op alle roeisters die deze eerste bosbaan-wedstrijd hebben gestart.