Afgelopen weekend was het weer druk op de Bosbaan. Het zonnetje scheen en iedereen maakte zich klaar voor een weekend keihard roeien.

Vrijdag was het als eerste tijd voor het NK klein. José van Veen startte in het DE 2- samen met Ymkje Clevering van Gyas. Tijdens de Time-trial werden zij 1e met een tijd van 06:46,29. Hierdoor mochten ze gelijk door naar de halve finales. Een mooi begin van het NK klein.

Op zaterdag was het als eerste de beurt aan Carlijn en Lianne in het Ddev 2x veld. In de voorwedstrijd kwamen zij als 6e over de finish met een tijd van 09:02,38. Een B-finale! De DEj4+ kwam tijdens de voorwedstrijd als 4e over de finish met een tijd van 08:50,51, helaas geen finale voor de dames!  HEj4+ kwam als 3e over de finish in hun voorwedstrijd met een tijd van 07:33,89, ook de heren door naar de B finale.

‘S middags was het tijd voor de halve finale van het NK klein. José heeft wederom een prachtige race neergezet en als 1e over de finish gekomen met een tijd van 07:54,92. Op naar de A finale!!

Aan het eind van de middag was het tijd voor de finales voor Carlijn en Lianne en zwaar! Carlijn en Lianne gingen een stuk sneller en beter en kwamen uiteindelijk als 5e over de finish met een tijd van 08:39,56. De heren hebben de B finale netjes uitgeroeid en zijn als 3e over de finish gekomen met een tijd van 07:30,69.

Een mooie zaterdag op de Hollandia. Af en toe een tegenslag maar er is supergoed geroeid!

Zondag was het als eerste tijd voor de heren in het HB4+ veld. Ze kwamen goed weg uit de start. Helaas lagen ze daarna wat achter. Ze hebben wel een hele mooie eindsprint ingezet en uiteindelijk de 4e plek weten te behalen met een tijd van 07:28,32. Wat helaas geen finale op zondag betekende.

Vlak erna gingen Carlijn en Lianne voor de derde keer het water op. Zij startten in het DG 2x veld, een pittig veld. Helaas ook geen finale voor de dames. Ze kwamen als 5e over de finish met een tijd van 08:22,73.

Om 16:00 uur was het tijd voor de A finale van het DE 2- veld. Een hele spannende race. José van Veen en Ymkje Clevering lagen voor maar helaas werden zij ingehaald door twee dames van Nereus. Ze werden net tweede, maar wat een mooie prestatie!! Wij hebben heel hard voor haar gezongen, hopelijk hoorde je het boven alle andere verenigingen uit!

Over twee ruim een week is de Damen! Succes met de trainingen op de Willem Alexander Baan dit weekend, wedstro’s en de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd!

Fotograaf: Michael Boutkan