Nabeschouwing Hel van het Noorden en DDS Trials

Het is alweer een paar dagen geleden, maar desalniettemin de moeite waard om nog weer terug te kijken naar afgelopen weekend. Op de zondag waren en namelijk maar liefst twee wedstrijden die hebben plaatsgevonden. Als eerste was de start van de DDS Trials waar de heren in gestart hebben. Hierbij is er in twee c4-en de afstand van 4 km afgelegd. De eerste heren boot heeft de snelste gecorrigeerde tijd geroeid, met 17:49.20 een mooi resultaat! De tweede heren boot heeft het ook goed gedaan met een tijd van 19:01:00. Zeker voor een aantal roeiers die voor het eerst een langere wedstrijd hebben geroeid resultaten om trots op te zijn!

In het volgende blok zijn alle dames boten gestart. Hierbij lagen er 3 c4-tjes aan de start en ook Julie lag aan de start in de skiff. Na het socializen met de DDS 8 was iedereen er ook echt klaar voor om de 4km te roeien. Ook de dames c4-en hebben met de resultaten laten zien dat er mooie stappen zijn gezet in de laatste weken. Dit konden ze natuurlijk niet door de stuurtjes die er de afgelopen weken elk weekend waren. De 1e Pelargos dames boot had een bijna zelfde gecorrigeerde tijd als de heren boot. Ook de andere twee dames boten hebben het goed gedaan. Met de volgende tijden als resultaat: Pelargos 1: 19:40.40; Pelargos 2: 20:46:90, Pelargos 3: 20:02.70. Ook Julie heeft een mooie tijd behaald, met 18:55.0 de 4e skifftijd van de 14 deelnemers. Alle resultaten zijn hier nog een keer terug te zien: https://rvdds.blob.core.windows.net/media/Default/PDF/trial%202-24-11-2019.pdf

Tussen de twee blokken in was ook nog de start van de hel van het Noorden. Na 10 km te hebben opgeroeid waren Carlijn en Isa in ieder geval opgewarmd om de wedstrijd van 6 km te roeien. Vooraf was er een gezonde spanning, omdat dit de eerste wedstrijd in de 2- zou zijn. De doelen waren duidelijk, eigen race varen en elke km een opzetje. Die opzetjes waren vanaf de kant duidelijk te zien, na de eerste kilometer was waren de eerste tegenstanders al ingehaald. Op de tweede km werd er een groot stuk ingelopen op de volgende boot en op de 3 km kwamen ze ook hier naast te liggen. Nog maar op de helft van de race en al bijna twee boten ingehaald!! In het tweede deel van de race hebben ze ook de tweede boot ingehaald en zijn opzoek gegaan naar de volgende boot. Met al deze inhaal acties hebben ze uiteindelijk een 5e plek van de 12 boten behaald. Dit is echt een heel mooi resultaat in het zware veld, belooft dus wat voor komend seizoen.

Maar eerst de komt de NKIR eraan op 7 december. De enige indoor roeiwedstrijd, en een heel bijzondere wedstrijd om als toeschouwer te zijn. Succes aan alle roeiers voor de laatste week trainen, en tot in Amsterdam over een week!!