Dat was ‘m dan, de laatste wedstrijd van het langebaan seizoen. Na deze succesvolle en leerzame verzameling van wedstrijden en verschillende afstanden, is het tijd om ons voor te bereiden op de 2k-wedstrijden die nu zullen volgen. 

Zaterdag 

Maar eerst nog even een terugblik op dit weekend. Zaterdag was het aan alle ploegen om het water op te gaan, de 2500m te roeien, rond te maken, 250m eruit te knallen, en weer aan te leggen aan het vlot. 

Club8+ 

De heren van Baan Acht bevonden zich dit weekend wéér op de Amstel – ditmaal om de 2500m en de 250m van de H4K te roeien. Net als vorige week was het weer stralend weer en de sfeer zat er zo vroeg op de dag goed in. De ploeg ging tijdig het water op, en na goed opgewarmd te hebben zetten ze de achtervolging in! Aangezien het weer een wedstrijd in achtervolging was, was de spanning gedurende de gehele wedstrijd goed voelbaar. De sprint was een boord-aan-boord voor 250m: en of ze hard hebben getrapt! Na deze twee weekenden heeft de club8+ een mooie 13e plek in de poule bemachtigd en hebben ze de Skoll Cup in het vooruitzicht. We kijken er naar uit onze Empacher-gele 8+ weer op het water te zien shinen! 

EJD 

Nadat onze Heren Club8+ de 2500m getrotseerd had, was het tijd voor de EJD om te laten zien wat ze kunnen. Na een felle start vlogen ze onder de Rozenoordbrug door om de Laga/Boreas combinatie in te halen. Nadat ze op deze afstand alles gegeven hadden, was het tijd om keihard te knallen op de 250m. En of ze dat gedaan hebben, want op de 250m zijn ze eerste geworden en daarmee hebben ze het baanrecord te pakken! 

De volgende dag maakten de meiden gebruik van deze overwinning om vol energie te beginnen aan de 5k. Door wat foutjes in de organisatie, moesten de dames onverhoopt een blok wachten voordat ze deze energie eruit konden trappen. Vervolgens hebben we wel een hele mooie tijd gevaren met mooie krachtige halen. Ook hebben ze het weekend afgesloten met een felle 750m en het laatste beetje energie gegeven wat ze nog hadden. 

EJZ 

De EJZ ging vlot van start en had een krachtige baanhaal, die ze gebruikten om in te lopen op Argo en Vidar. Daarmee wisten ze de eennasnelste tijd van het veld neer te zetten. Bij de 250m sprint startten ze naast Laga die ze met felle halen wisten in te halen. 

Na de mikado aan boten langzaam te ontsnappen voor de start van de 5k op zondag, begon de EJZ meteen met het inhalen van Aegir. Onder andere door de scherpe stuurkunsten van Kim lukte het al snel om meters te pakken. Met mooie halen wisten ze erlangs de roeien en uiteindelijk vlak voor de finish ook nog Skadi in te halen. Daarna was het nog even knallen op de 750m, waar ze naast Nereus lagen, voordat het weekend weer voorbij was. 

EJLD 

Tot slot de lichte dames, die op zaterdag als laatste van onze ploegen startte. Dat betekende niet al te vroeg op staan en in alle rust naar de weging gaan voordat de 2500m en 250m op de planning stonden. Met krachtige en lange halen wisten ze de lange afstand netjes af te maken, ondanks een cox die niet meewerkte. Minke moest tijdens het oplijnen de commando’s herhalen, waarna Carlijn op beide afstanden de longen uit het lijf schreeuwde om de meiden tot het gaatje te pushen. Met of zonder cox, de meiden hebben het heel goed gedaan. 

Op de zondag was het even spannend, maar ze konden gelukkig (erg vroeg in de ochtend) met werkende cox het water op. Dat is toch wel fijn, voor een 5k inclusief de Grote Bocht. De 5k kwamen ze goed door, met wat extra aanmoediging van de andere wedstro’s vanaf het vlot van Skoll. Om op het einde van de dag het laatste beetje energie van het weekend eruit te gooien en een mooie tijd op de 750m neer te zetten. 

Ploeg Tijd 2500m Tijd 250m Tijd 5000m Tijd 750m Uitslag 
Heren Club8+ 8:29.6 0:55.3   21e 
EJD’23 9:36.0 0:58.4 20:33.3 2:52.2 5e 
EJZ’23 8:22.5 0:49.0 17:52.5 2:33.2 2e 
EJLD’23 9:37.0 1:03.6 20:20.4 2:55.0 16e 

 

De ploegen hebben het allemaal heel goed gedaan op deze laatste wedstrijd van het langebaanseizoen. Dan is het nu een weekendje rust voordat het kortebaanseizoen met eindeloze 2k’s wordt afgetrapt met de welkbekende Varsity.