Afgelopen weekend vond de Heineken Roei4kamp plaats op de Amstel. Op deze wedstrijd zijn de eerstejaars dames, middengroep dames en heren club8+ van start gegaan. Helaas kozen de weergoden niet onze kant dit weekend, en konden alle drie de ploegen niet op zaterdag starten in verband met harde wind. Zaterdag nam de organisatie dan ook de beslissing om de velden die oorspronkelijk op zaterdag gepland stonden op zondag te roeien. Hierdoor kregen alle wedstrijdvelden op zondag alsnog te kans om te laten zien hoe hard ze gaan over respectievelijk 2500 en 250 meter. De clubheren hebben de alleen de 2500 meter geroeid aan het eind van de middag.

De eerstejaars dames hebben een steady 2500 geroeid en zijn knap als 9e, in het eerstejaars achtenveld, voor Nereus over de finish gekomen. De MGD heeft dit weekend in een dubbel4+ het eliteveld gestart en op deze eerste afstand van de dag als 8e over de finish gekomen. Direct na de 2500 mocht de dames selectie een 250 meter roeien. Deze afstand wordt boord aan boord gestart met twee boten naast elkaar! De EJD kwam virtueel als 5e over de finish, de MGD finishte als 8e. Aan het einde van de middag mocht de club8+ oplijnen voor hun 2500 meter. De mannen hadden het koud maar zijn toch mooi als 9e over de finish gekomen! Voor de club8+ was helaas ook deze afstand afgelast! Lees hieronder alle uitslagen van de gevaren afstanden:

Ploeg

2500 meter

250 meter

Eindstand

DEj8+

8:37,5 (9e)

51,3 (5e)

6e

DE4*

9:12,9 (8e)

55,6 (8e)

8e

HCl8+

8:07,1 (9e)

9e

Voor alle uitslagen kan je HIER kijken!

Al met al was het een weekend met slechte omstandigheden. Maar ondanks dit gegeven hebben we het toch voor elkaar gekregen om met 12 wedstrijd dames en een Club 8+ aan de start te liggen en in alle velden hard te kunnen varen!! Weekenden als deze laten zien dat het roeien echt lekker gaat en geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen!!