Het was weer een waar roeispektakel dit weekend! Zowel op het water als daarbuiten is er door onze eerstejaars hard gestreden. Er zijn dit weekend maar liefst drie A-finales behaald. Door respectievelijk de ploegjes Slagroom, Bootylicious en B.V. de Gladde Paal. Ook de andere ploegen hebben nette tijden neergezet op de Watersportbaan Tilburg. Ondanks dat ze allemaal wel drie keer moesten starten! Bij dezen nog een eervolle vermelding naar B.V. de Gladde Paal die nipt tweede werden door een erg sterke laatste 100 meter.

Verder is er dit weekend natuurlijk ook keihard gefeest. Op zowel vrijdag als zaterdag is er van de nodige drankjes genoten. Was het bestuur vooral blij dat er zowel vrijdag als zaterdag orde was heeft menig eerstejaars lid zich toch aardig vermaakt in de beruchte brastent. Zaterdag is natuurlijk het feest op het allerbeste manier begonnen namelijk met een cantus! Ondanks dat het tijdens dit feest heel gezellig was, zoals gezien kon worden in de hoger dan verwachte afzet van de frietkraam, was het ook wel erg druk waardoor menig lid zich vaak buiten bevond om een beetje lucht te scheppen. Dit mocht echter het plezier niet drukken, want na een frietje te hebben gegeten ging iedereen weer snel naar binnen.

Tenslotte wil ik deze nabeschouwing van de eerste bokaal wedstrijd van onze eerstejaars ook graag benutten voor een primeur. Het is namelijk zo dat de ploegen Snoekdog en B.V. de Gladde Paal de hoogste Pelargos ploegjes zijn in de bokaal, zodoende mogen zij vanaf nu (weer) in de Ooievier roeien!