Waarde leden, 

De tweede en tevens ook weer laatste langebaan-wedstrijd van dit seizoen zit erop! De Head of the River Amstel. Hierna zullen we de Amstel voorlopig even niet meer zien.  

Zaterdag 

Op zaterdag startten de EJLD, EJD en HCl4* de 8km op een zonovergoten Amstel. Rond 13:15 begon de eerste ploeg aan de lange race van Ouderkerk aan de Amstel naar de finish net voor de Nieuwe Amstelbrug. De EJLD combineerde dit weekend, net zoals op de Heineken Roeivierkamp, weer met Gyas. Met een tijd van 36:45,5 passeerden zij de finish.  

Hierna was het aan EJD, wie ook net zoals afgelopen weekend combineerde met Triton (wel zonder Vidar deze keer). Zij finishten met een tijd van 36:35,4. Hiermee gaven zij de ploeg van Thêta nog ruim het nakijken. De zeer gewaardeerde support vanaf de zijkant heeft daar vast bij geholpen. 

De afsluiter van de dag was de HCl4* welke, achter een ploeg uit het Duitse Osnabrück en Proteus-Eretes, mooi derde werd met een tijd van 30:57,3. Een keurige afsluiter van de dag!

 

Zondag 

Op zondag startte EJZ om 14:10 hun tocht vanuit Ouderkerk. Hier en daar moest een regendruppeltje ontweken worden. Gelukkig drukte dat de strijdlust niet. Ook de support van luidkeels brullende ouders, coaches, bestuursleden en fanatieke leden kon niet ontbreken langs de Amsterdamse oevers. De heren finishten met een tijd van 26:41,6. Hiermee lieten zij de ploegen van Skadi en Aegir achter zich, en zaten ze op de hielen van de ploegen van Argo en Thêta . Dat smaakt vast naar meer. 

Kijk voor alle specifieke uitslagen vooral op Time-Team

Komend weekend vertrekken we weer richting Groningen voor de eerste wedstrijd van de Onervaren C4+ Stuurboordbokaal voor de eerstejaars, de Aegir Lentesprint staat op de planning! Maak zeker die wereldreis naar Groningen maken om aan te moedigen, biertjes te scoren en te genieten! Zowel op zaterdag als zondag starten er ploegen op het Hoornsemeer ten zuiden van Groningen, bezoekadres: Kaapse Baan, Haren. 9752XP.

Tot snel allemaal!