Wat een mooi weekend was het weer, en niet alleen omdat het zonnetje op beide dagen achter de wolken vandaan kwam. Alle ploegen hebben mooie prestaties neergezet en kunnen alleen maar verder groeien naar de rest van het seizoen. 

Zaterdag 

Op zaterdag startte er slechts één ploeg van Pelargos. Het was aan de heren club 8+ om de wilde wateren van de Amstel te temmen. Vrijdag trok er een heuse sneeuwstorm over het land, maar daar was niets meer van over op de zaterdag. De zon straalde en de wind was ook wat gemiddeld. Nu zegt dat niet veel op de Amstel, maar de weersomstandigheden waren zo goed als perfect. 

Een 8K roeien is natuurlijk niet niks, en dat was ook wel te zien op de wat gespannen gezichten van enkele roeiers. Om 13:15 mochten ze van start gaan met rugnummer 21, en na een sterke start maakten ze al rake klappen. De Pelargos kleuren vlogen pijlsnel het water over tot aan de finish. 

Zondag 

Op de zondag was het aan onze eerstejaars wedstrijdploegen om het ruige water van de Amstel te trotseren. 

De meiden van EJLD mochten de zondag aftrappen. Nadat ze vroeg aanwezig waren om in te wegen, kon het spektakel beginnen! De meiden startten sterk en hielden hun hoge tempo goed vast. Al vanaf het begin liepen ze in op de EJLD van Saurus, die voor onze meiden waren weggestart. Langzaam maar zeker kwamen ze dichterbij en inmiddels was de ploeg achter hen, een Thêta-Argo combinatie, niet meer in zicht. Onder de Rozenoordbrug was het dan eindelijk zover, de EJLD lag naast de boot van Saurus en het was tijd om ze in te halen. Door de kamprechter werd naar Saurus geroepen dat ze moesten wijken, maar helaas moesten de meiden nog wel de buitenbocht nemen. Na de brug hadden ze dan eindelijk de mogelijkheid om Saurus in te halen en om hierna de afstand uit te bouwen. De meiden bleven netjes door roeien en de finish kwam langzaam in zicht. Helaas werd er vlak voor Nereus gesnoekt, waardoor de meiden stil kwamen te liggen. Hierna hebben ze zich weer heel erg goed herpakt om de laatste meters keihard te trappen. Wij zijn enorm trots op hun prestatie! 

In de middag was het aan EJZ om uit de drukte van de start te ontsnappen en bij het “trek maar op” van de kamprechter meteen de achtervolging in te zetten. Kelly stuurde ze strak de eerste bochten door, om Argo op de hielen te zitten. Vidar kwam van achteren wel wat dichterbij, waardoor onze heren zich niet lieten kennen. Onze EJZ begon nog harder te trappen en liet zo Vidar snel achter zich. Met deze krachtige halen lukte het helaas niet om in te lopen op de Nereus/Phocas combinatie, maar dat was dan ook hun enige competitie. Daarom zijn de geëindigd op de 2e plek in het veld met een groot verschil in tijd vergeleken met de andere ploegen. 

De EJD startte enkele minuten na EJZ. De spanning was over de hele wedstrijdbaan te proeven. Terwijl de dames nog even snel hun oproeikleding uittrokken, stond de volgploeg (was ook echt een flinke) al klaar met geschraapte keeltjes om eens goed te gaan aanmoedigen. Rond 15:00 uur lagen de dames klaar voor de start, de kamprechter sprak de legendarische woorden “trek maar op” en weg was de Quattrow! Na een pittige start hebben ze laten zien dat ze hard kunnen trappen. Gedurende de acht kilometer bleef er een stijgende lijn in zitten – en zijn ze na een lange strijd geëindigd op de zesde plek met een tijd van 31:23,1. Ontzettend goed gedaan, meiden!

Veld Ploeg Wie Tijd Uitslag 
Zaterdag 
HCl8+ Heren club8+ Fynn van den Berg, Zhengting Li, Bram Smedes, Rein Jas, Niek Reining, Pieter Marijt, Leon Kok, Onne Nispeling, st: Thomas Versteegt 28:08.4 23e 
Zondag 
LDEj4* EJLD’23 Minke Oosterga, Lynn Buningh, Fleur van Dam, Anna Glendenning, st: Carlijn Reij 31:35.4 13e 
HEj4+ EJZ’23 Daniël Kruk, Jurgen Otten, Melle Wanders, Thijs van ‘t Schip, st: Kelly Ville 27:37.8 2e 
DEj4+ EJD’23 Christa Anker, Maria Hoendernis, Emma Fraterman, Vera Timmermans, Tamara Brilman 31:23.1 6e