Afgelopen zaterdag was de Gyas Meerkamp in Groningen. De vier NOOC ploegen deden mee.

Groningen ligt niet om de hoek. Daarom reisde iedereen vrijdagavond af naar Groningen om op tijd bij het meer te zijn s’ochtends vroeg. De voorbereidingen verschilde per ploeg. Sommige gingen op tijd naar bed om fris op de wedstrijd te kunnen verschijnen, andere gingen Groningen centrum in om pas rond half 7 in hun bed te belanden. Het was de laatste NOOC wedstrijd van het jaar, kan allemaal.

In de voorbeschouwing was te lezen dat Sexy Lexy ook meedeed in een combinatie 8+ met Gyas. Dit ging helaas niet door, de heren vonden Groningen en te leuke stad.

Als eerste ging The Rowing Stones te water. De meiden hadden een spannende voorbereiding. Bij het inleggen van de Willem IV in het water kwamen ze er achter dat het voetenboord van de slag er niet in zat. Paniek! Snel hebben de dames de Ooievier opgeriggerd en zijn ze te water gegaan. Ze hebben een mooie 7e plek weten te behalen over de 2,2k in dames poule 4.

In blok 3 gingen Oarsome Five en Vo’ledige escalatie het water op. Oarsome five is 7e geworden van heren poule 1! Vo’ledige escalatie is 11e geworden van heren poule 2!

Als laatst was het de beurt aan H2’Vo. Ze zijn 11e geworden in dames poule 1!

Na de 2.2k was het lang wachten op de finales. Het waaide de hele dag al flink dus de wedstrijd was al wat uitgelopen. Toen de finales begonnen waaide het nog steeds erg hard op het meer. De wind stond haaks op de 400m sprint dus het rechtleggen van de boten bij de start duurde erg lang. Dit zorgde er helaas voor dat alleen The Rowing Stones de finalesprint kon starten. Na hun finale zijn alle B, C en D finales geschrapt. The Rowing Stones hebben een mooie 4e plek behaald in de B-finale.

Omdat de finalessprints niet door gingen voor de rest van de NOOC is alleen de 2,2k meegeteld voor de uitslag. De officiële NOOC uitslagen komen deze week online! Dan weet iedereen op welke plek in de NOOC je bent geëindigd!

Na een warme dag chillen in de zon konden we naar huis. De Gyas Meerkamp was een superchille afsluiting van het NOOC seizoen! Op naar de laatste wedstrijd van het wedstrijdseizoen!