Lieve, lieve leden,  

Dit was hem dan. De allerlaatste competitiewedstrijd van het jaar. Het was een fantastisch weekend als afsluiter van een fantastisch jaar. En spoiler alert, ook op de Gyas Meerkamp is er weer getaart – en wel door de ouderejaars sprintploeg De Oude Taarten. Aanstaande woensdag is zowel de “Neejijbedankthap” als de taartenborrel, dus kom vooral langs om nog even te proosten op de laatste overwinningen van dit jaar! Ook zullen we het blik van EJZ’23 op de KHB vieren.  

De zaterdag begon al vroeg. De avond daarvoor had de Compocie nog de Compocieborrel uitgespeelt op Gyas, maar iedereen stond op de zaterdagochtend al vroeg klaar op de wedstrijdbaan. Enkel ouderejaars roeiers zijn gestart dit weekend – dus de Haagse Vier en de Viertakt hebben weer mogen shinen op de baan. Als eerste startten iedere ploeg de voorwedstrijd van 1750 meter. Er zijn weer hele goede tijden hier neergezet!! De finale bestond uit een boord-aan-boord sprintje van 450 meter. Zowel Prowst als de Dolle Mina’s hebben een plekje kunnen bemachtigen in de A-finale. Helaas waren de tegenstanders net wat sterker uit de benen gekomen. Bootgeval heeft net op 1,5 seconden de A-finale niet gehaald.  

De meesten waren die avond in Groningen gebleven om Gyas en de stad nog even he-le-maal op hun kop te zetten. En, lieve mensen, dat is GRANDIOOS gelukt. Het feest was top (de werkplaats ging open voor echt een top feest, daar hebben we met z’n allen nog lekker lopen beuken). Daarna gingen sommigen nog door naar de stad. Ik kan denk ik alleen maar zeggen dat we onze lever hard aan het werk hebben gezet. Snel nog een eierbal halen bij het Hoekje en dan naar bed. Voor velen werd het al licht toen ze hun bed inkropen (waarvoor hulde).  

De dag erna konden we gelukkig iets langer blijven liggen. Pas rond 9:30 verschenen de eerste verslapen koppies op de wedstrijdbaan, om vlak daarna te gaan vlotten. Baan Acht had hun wedstrijdseizoen uitgebreid met één wedstrijdje in een 4+! Met Vera Poot als stuur, en Kasper, Pieter, Zhengthing en Ben in de boot hebben ze ruim de A-finale gehaald in het veld van de Vlietbokaal. Helaas geen taartje eruit gehaald, maar echt een hele keurige tijd neergezet tegen echt goede tegenstanders. Lekker, boys!  

Ik had het al een beetje verklapt aan het begin van deze nabeschouwing, maar De Oude Taarten hebben natuurlijk keihard getaart dit weekend. Aangezien zij de Sprintbokaal hebben gestart, bestond hun voorwedstrijd ook uit een 450 meter. Daar werden ze al net tweede, en dat beloofde veel goeds voor de finale. Het was erg warm dit weekend, dus tussen de voorwedstrijd en de finale hebben de meiden lekker liggen slapen en chillen in de schaduw. In de finale hebben ze echt alles eruitgetrapt wat maar kon – en met resultaat. Met een ontzettend klein verschil van 0,6 seconde hebben ze van de nummer 2 gewonnen en daarmee het sprintveld op de Gyas Meerkamp gewonnen! Gefeliciteerd meiden. Aanstaande woensdag een taartenhap!!  

Nog even alle uitslagen op een rijtje:  

Ploeg Veld Voorwedstrijd Finale Stand 
Prowst Derv4+ poule 2 08:05,4 02:07,8 6e A-finale 
Dolle Mina’s Derv4+ poule 3 08:52,9 02:19,7 6e A-finale 
Bootgeval Derv4+ poule 1 08:04,8 02:01,0 4e B-finale 
Baan Acht Herv4+ poule 1 07:01,4 01:53,8 6e A-finale 
De Oude Taarten Derv4+ Sprint 02:05,4 02:03,4 1e A-finale!! TAART 

 Ik zal nog niet sentimenteel worden. Dat komt later wel (wie zie ik bij de wissel?), maar alvast: bedankt alle roeiers, stuurtjes, coaches, compocieleden, medebestuurders en medecomposarissen en fans van het compoleven. Jullie hebben mijn bestuursjaar gemaakt zoals het was – en wat heb ik er van genoten. Kom morgen op de hap nog even met mij de geweldige verhalen van het afgelopen jaar oprakelen, terugblikken op de hoogte- en dieptepunten en vooral heel erg nagenieten van dit fantastische jaar. 

Liefs,

Lara