Nabeschouwing Gyas-Hunze 

Waarde leden, 

Wat hebben we een grandioos openingsweekend achter de rug! Na een barre tocht per trein of auto van zo’n 3 uur bereikten de eerste ploegen en het bestuur op vrijdagavond het noordelijke Grunn. De avond voor de wedstrijd aankomen was geen overbodige luxe, gezien een meldtijd van 07:00 voor niemand gezellig is met 200km te reizen op de vroege morgen. 

Zaterdag 

Eerst mochten de clubdames in de 4+ van start om 09:00. De dames waren ingedeeld in Poule 1 met negen andere ploegen, poule 2 bestond uit nog zes boten. Aardig wat concurrentie dus binnen de Vlietbokaal! Het parcours over de grachten in het centrum kende hier en daar wat uitdagingen en vereiste strak stuurwerk, Kelly heeft hier en daar zelfs nog wat boten zien knuffelen onder een brug!  

Met een tijd van 10:54,9 hadden de dames de derde tijd in poule 1, en na stevig nagelbijten bij poule 2 bleek er slechts één ploeg nog sneller. Dat betekende een 4e plaats op de allereerste wedstrijd. Mooi afgetrapt dames! 

Om 11:00 was het aan de Burger Kings in de 4*, zij hadden 4 concurrenten in een poule van 5 boten. Ondanks wat gestreste vlothonden bij Gyas waren onze mannen en Naomi de rust zelve. Hoe kan dat ook anders met spiegelglad Gronings water, een zonnetje op je gezicht en 2500m afzien in het vooruitzicht?  

Met de nodige aanmoediging vanaf de laatste brug voor de finish (inclusief voorbijgangers met de vraag: ‘En, doen ze het nou een beetje goed?’) vloog de Kippen 4 over het water. Dat was ook in de tijd terug te zien, want met 09:02,2 op de klok waren de Burger Kings de snelsten van hun veld. Dat betekent natuurlijk maar 1 ding… TAART! 

Zaterdagavond werden de blikken in ontvangst genomen, kon men uitgebreid dineren in de sociëteit van Gyas en daarna tot in de vroege uurtjes genieten van het Gyas-Hunze feest of de kroegen in het centrum van Groningen. 

Zondag 

Zondagochtend, meldtijd 09:30, starten om 11:00. De heren van Row & Marty stonden frisser dan menig bestuurder/coach/Compocielid klaar voor de wedstrijd, maar wat hadden we weer geluk met het weer, brak/moe zijn is in de zon toch lekkerder dan in de regen.  

Ook de heren werden in poule 1 ingedeeld, zij met elf andere ploegen en negen ploegen in poule 2. Ook hier dus aardig wat boten om te verslaan! Na een net-niet succesvolle poging van Leon om de lage bruggen wat kopjes te geven konden de heren van start. Met een vierde plaats in poule 1 leken de club dames- en heren eensgezind. Ook bij poule 2 later op de middag werden de tijden nauwkeurig in de gaten gehouden, maar geen enkele boot in poule 2 was sneller. Ook voor de clubmannen dus een vierde plaats met een tijd van 09:35,6! 

 

Tijden 

Ploeg Tijd Plaats 
ViFour (D4+) 10:54,9 4e 
De Burger Kings (H4*) 09:02,2 1e 
Row & Marty (H4+) 

 

09:35,7 4e 

 Alle uitslagen zijn te bekijken via Time-Team

Komend weekend bevinden de club- en wedstrijdploegen zich op de Amstel voor een traingskamp bij Skøll. De loods is dus even wat leger dit weekend, gezien bijna alle grote gladde nummers mee zijn. 

De eerstvolgende wedstrijd is de Heineken Roeivierkamp. Hier zullen EJZ8+, EJLD4* en EJD (8+, combinatie) de verschillende afstanden op de Amstel gaan trotseren in het weekend van 12-13 maart. 

De volgende wedstrijd waarop we de clubploegen weer kunnen zien stralen is de Head of the River, hier zal de H4* starten in het weekend van 19-20 maart. 

Tot de volgende!