Inmiddels een aantal weken geleden is de Gyas-Hunze Race verroeit. Deze race bekent om haar mooie baan dwars door de Groningse binnenstad was weer een waar succes. Het is de allereerste competitiewedstrijd van de Vlietbokaal. Ondanks het feit dat deze wedstrijd om haar baan te boeken staat is deze onder menig Pelargos lid ook wel bekent voor het feit dat er voorafgaand en na de race heerlijk kan worden uitgegaan in de Stad.

Onze dames en heren clubploegen hebben deze wedstrijden gestart, zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen in de voorbeschouwing. Daar hebben jullie ook kunnen zien dat er gesproken werd over taart wat er door deze clubploegen binnen gehaald kon worden. Ze zeggen vaak hoogmoed komt voor de val, maar dat is in dit geval zeker niet zo. Het is namelijk zo dat onze dames van de ploeg Flaire hebben getaard in het 4+ veld met een prachtige tijd van 10:02,6. Een daverende start van de Vlietbokaal. Hierbij moeten we ook niet de heren van Baan Vier vergeten. Zij hebben ook een uitstekende race gevaren waar zij aan het oplopen waren op meerdere ploegen. Helaas was het zo dat bij de een na laatste brug een opstopping ontstond tussen twee andere ploegen. Hierdoor moest Baan Vier voor lange tijd stilliggen! Ondanks dit ongeluk zijn ze geëindigd met een nette tijd van 10:11,7 op de zesde positie. Ik denk dat we zeker kunnen stellen dat beiden ploegen zich enorm goed verhouden tot de rest van het veld.

Ik wil beide ploegen en de dames van Flaire in het bijzonder feliciteren met de mooie prestatie die zij hebben neergezet op hun eerste wedstrijd. Op naar nog veel meer van deze goede resultaten.

De uitgebreidere uitslagen kunnen jullie zoals altijd terugvinden op Time-Team.