Beste leden,

Afgelopen weekend zijn we met onze club viertjes die mee doen met de vlietbokaal afgereisd naar het verre Groningen om mee te doen met de Gyas-Hunze. Na lang afwachten of de wedstrijd überhaupt wel door mocht gaan i.v.m. de wind kregen we vrijdag toch het goede antwoord dat het weer op de zaterdag goed genoeg was om te starten. Na dat prachtige bericht te horen is iedereen in de auto gestapt en begon de lange reis naar Groningen. Gelukkig waren de Groningers zo gastvrij dat we allemaal lekker in Groningen konden blijven slapen zodat er goed gefocust kon worden op de wedstrijd en dat we na het uitgaan in Groningen in een lekker bedje konden kruipen.

Het weekend begon met een weer heerlijk vroege meldtijd van de heren club 4 van La Forte équipe. Deze werden om 7 uur al verwacht bij Gyas om hun gehuurde boot vaarklaar te maken. Echter hadden de heren geen slaapplek voor de vrijdag avond geregeld waardoor zij ‘s ochtends om 4 uur al in de auto zaten. Ondanks de weinige uurtjes slaap hebben de heren wel goed weten te presteren. Zo zijn de heren 9e van de 11 geworden in poule 1. Als je na gaat dat heren met dit niveau meestal in poule 2 roeien en poule 1 vooral voor oud wedstro’s bedoeld is hebben de heren dit ontzettend goed gedaan! Ze hebben over de 2500 meter een prachtige tijd van 10:29.1 behaald.

Terwijl de heren aan hun eerste gouden pretcilinders begonnen was het ook tijd voor de dames om te roeien. De dames ploegen Vrouwkes en Diep gezonken startte allebei in Dames Poule 1. Voor onze oud wedstrijddames en Wies bleek dit een perfecte poule te zijn. Ze zijn maar liefst 3e geworden met maar 10 seconden achter de nummer 1. Ondanks de wat mindere voorbereidingen door het roeien in een gehuurde boot hebben ze zich bewezen hier absoluut thuis te horen en zullen ze dit seizoen zeker kans kunnen maken op de winst!

De dames clubboot Diep gezonken hebben ook uitstekend geroeid. Ook zij waren in poule 1 geplaatst wat voor eerstejaars clubdames niet helemaal de juiste poule hoort te zijn. Ondanks dat hebben de dames ontzettend hard geroeid en zijn ze uiteindelijk 8e geworden met een tijd van 11:09,6. Met deze tijd zouden ze zelfs 2e zijn geworden in poule 2. Dit is echt een prachtig resultaat en een zeer goed begin van het jaar.

Helaas kregen we verder op de dag te horen dat de zondag wedstrijden door de wind helaas niet door konden gaan. Echter vond niet iedereen dit al te erg. Wij zijn namelijk met ontzettend veel leden op de zaterdag avond de Groningse stad in gegaan om deze goede resultaten even goed te vieren. Waardoor sommige het ook wel even fijn vonden om wat langer te kunnen uitslapen.

Ondanks dat alle ploegen maar 1 keer konden starten kunnen we als Pelargos ontzettend trots zijn op deze ploegen. Dit zijn prachtige eerste resultaten en dit belooft veel goeds voor aankomend seizoen. We wensen alle roeiers nog erg veel succes met trainen en hopen ze weer snel terug te kunnen zien tijdens de voor hun eerst volgende wedstrijd namelijk de Amsterdam skøll cup!

La forrte équipe4+ H110:29,19e
Vrouwkes4+ D110:22,73e
Diep gezonken4+ D111:09,68e

Verdere informatie op:

https://regatta.time-team.nl/gyashunze/2020/results/cfa5a3032-9f90-4cb4-8a19-dfde7dc4fcb6.php