Beste leden,

Jullie hebben het goed gezien – de taartenteller staat inmiddels op 6 en dat kan maar één ding betekenen: er is GETAART IN GRONINGEN! Ongelooflijk, de eerste compowedstrijd van het seizoen en de dames van Bootgeval trappen meteen iedereen het veld uit. Met Justin als stuur, en van boeg naar slag Tamara, Michelle, Sofia en Martina in de boot, hebben ze een prachtige tijd neergezet van 10:04,4. Dat is écht een goede tijd voor de 2500 meter die ze weg moesten trappen over de Groningse grachten. Bootgeval trapte de nummer twee eruit met meer dan 31 secondes. Gefeliciteerd roeiers, stuur en coaches! Een resultaat om zeer trots op te zijn.

Niet alleen Bootgeval startte de Gyas Hunze, ook Dolle Mina’s mochten de Groningse wateren gaan temmen. Beide ploegen startten om 11:00, en het zonnetje scheen, hoewel er echt een frisse noorderwind was. Na een klein uurtje oproeien, en nog wat langer wachten, gingen beiden ploegen met slechts een paar boten ertussen van start. En 2,5 km later hebben ook de Dolle Mina’s een keurige tijd neergezet. Met 10:49,6 werden ze vijfde in de wedstrijd. Lekker geroeid, dames!

Woensdag aanstaande zal de taart worden gevierd bij de Open Hap. Bij deze, komt allen even proosten op de eerste winst van het composeizoen!

Nog even overzichtelijk:

Ploeg Veld  Tijd  Bokaalstand 
Bootgeval  D4+ (poule 2) 10:04,4 1e!!!!  1e
Dolle Mina’s  D4+ (poule 2) 10:49,6 5e  11e