Beste leden,

Afgelopen weekend was het dan zover: de laatste wedstrijd voor de EJD en EJZ voor het wedstrijdseizoen 2020-2021. En niet zomaar wedstrijden, de Argo-Sprint en NSRF-Slot. Ook de OJD heeft deze wedstrijden gestart en met iets prachtigs thuis gekomen: maar liefst 2 blikken op de Argo-Sprint.

We begonnen het weekend op de vrijdag met de Argo-Sprint. Deze wedstrijd is een sprint wedstrijd van 500 meter op de Willem Alexander Baan bij Zevenhuizen. Hier hebben de ploegen laten zien hoe goed ze zijn gegroeid in het sprinten. De EJZ heeft een prachtige tijd van 1:38,6 zijn ze 2e geworden in de B-finale en de EJD zijn 6e geworden in de B-finale met een tijd van 1:42,6.

Isa en Carlijn hebben iets heel tofs neergezet dit weekend. Zij zijn namelijk 1ste geworden in de A-finale op de Argo-Sprint, wat betekend dat ze het eerste blik van het seizoen binnen hebben gehaald!!!! Omdat ze ook nog is mee deden aan het NSK (Nederlands studenten Kampioenschap) mogen ze zich ook Nederlands studenten kampioen noemen in de DE2x. We zijn met z’n alle ontzettend trots op deze meiden, hoe hard ze hier voor hebben getraind en het resultaat nu eindelijk tot zijn recht komt.

Isa en Carlijn van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie sprint blikken!

 

Daarnaast was op de zaterdag ook nog is de NSRF-slot. Zoals gezegd was dit de laatste wedstrijd voor de Eerstejaars boten. Ze hebben hier mooi laten zien wat ze allemaal hebben geleerd en dit ook laten zien op het water. Alle ploegen zijn 1ste geworden in hun finale. De OJD heeft zelfs een verenigingsrecord binnen gehaald met een tijd van 7:27,71.

 

Isa en Carlijn gaan nog even door, maar alle ploegen mogen ontzettend trots zijn op hun prestaties afgelopen seizoen. Het was op z’n zachts gezegd een bijzonder jaar. Met behoorlijke dalen maar gelukkig ook zeker pieken. Zoals Lisa Berkouwer, nummer 4 van de EJD, zei op de dag van de uittraining: Het seizoen heeft 3 faces gehad, met als zwaarste het ergo seizoen. Hier hebben de roeiers thuis op hun studenten kamertje moeten ergo’en, een zowel fysiek als mentale uitdaging waar uiteindelijk sterker uit is gekomen. Gevolgd door een face alleen in de boot en trainen (voor wat eigenlijk?). De wedstrijden stonden nog steeds niet vast helaas. Tot de laatste face waarin iedereen het fantastische nieuws kreeg dat er weer wedstrijden gestart konden worden. Na deze zware en toffe tijd mag iedereen verdient genieten van een goud-gele-pretcilinder en de mooie feestjes en borrels tot in de vroege uurtjes.

Ik heb genoten van jullie energie en positieve inzet afgelopen jaar. Vanuit mij dan ook erg veel dank voor dit toffe wedstrijd seizoen!